3761. A klasszikus Cézár saláta római salátával az igazi
A tavasz megérkezésével fellélegezhetünk, jönnek már a friss, új vitaminok. A következőkben megmutatjuk, hogyan készíthetjük el a klasszikus Cézár salátát, kevesebb, mint fél óra alatt.
A tavasz megérkezésével fellélegezhetünk, jönnek már a friss, új vitaminok. A következőkben megmutatjuk, hogyan készíthetjük el a klasszikus Cézár salátát, kevesebb, mint fél óra alatt.
Április 12-15. között sohasem látott, igazán nagyszabású orchidea bemutatót rendez a Magyar Orchidea Társaság. A háromévente jelentkező Európai Orchidea Kiállítás idén hazánkban várja az érdeklődőket
A gondos hobbikertésznek időben kell megelőzni a csapadékos időjárás utáni csigainváziót. Környezetbarát trükköket, csapdákat, csigaűző növényeket mutatunk ellenük.
A Dél-afrikai csipkeharaszt (Selaginella kraussiana) a csipkeharasztfélék (Selaginellaceae) családjába tartozó, szobanövényként is tartható 15-20 cm magas kúszónövény.
A diófák régebben faanyagként is fontosak voltak; a termésükből pedig olajat nyertek. A hatalmas diófák árnyékában pedig légy- és szúnyogmentes menedéket találunk. Lássuk, mit kell tudnunk a diófák metszéséről!
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.