-
Shop eladó
-
közjegyzőhelyettes
-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Traktoros (tolólapos)
-
Segédmunkás, kőműves
-
Szervezetfejlesztő talent
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártás előkészítő mérnök
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Targoncás
2024. 07. 27
-
Számviteli ügyintéző-kontroller
2024. 07. 27
-
Raktáros / targoncás
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![A klasszikus Cézár saláta római salátával az igazi](https://www.edenkert.hu/megeheztel/5085/kiskep/klasszikus-cezar-salata-elkeszitese.jpg)
Pirított kenyérkocka hozzávalói:
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 csésze (0,5 liter) kenyérkocka francia bagettből vagy fehér kenyérből
- só
Saláta hozzávalói:
- 1 db tojás
- 3 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 közepes gerezd összepréselt fokhagyma
- só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 1/2 teáskanál szardellapaszta vagy 4 db kis szardella
- 1 teáskanál kapribogyó
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1/3 csésze (8 cl) extraszűz olívaolaj
- 1/3 csésze (8 cl) frissen reszelt parmezán sajt
- 2 közepes fej római saláta
![romai_salata_cezar romai_salata_cezar](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/5085/romai_salata_cezar.jpg)
A pirított kenyérkockák elkészítése
Vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A kés lapjával (vagy fokhagymanyomóval) préseljük össze a 2 nagy gerezd fokhagymát. Egy tálban keverjük össze a fokhagymát, az olívaolajat és a kenyérkockákat. Ízlés szerint sózzuk meg, keverjük addig, amíg a szósz egyenletesen bevonja a kenyérkockákat. Tegyük a kenyérkockákat tepsibe, egyenletesen terítsük el, és 350 fokra előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára.
A salátaöntet elkészítése
A tojást tegyük forrásban lévő vízbe, és 45 másodpercig főzzük. Utána vegyük ki, és hagyjuk lehűlni. Préseljük össze a fokhagymát, és tegyük nem fémből készült keverőtálba.
Adjuk hozzá az előzőleg összetört szardellákat vagy a szardellapasztát, a reszelt parmezán felét, a citromlét, a kapribogyót, a mustárt és a héjától megtisztított tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos keverés közben lassan adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük simára az összetevőket (ha az olívaolajat túl gyorsan adjuk hozzá, akkor az kiválik).
A Cézár saláta elkészítése
Tegyük fa, üveg vagy műanyag (de nem fém) salátástálba a 3-5 cm-es kockákra felvágott salátát. Adjuk hozzá az öntet felét, keverjük össze. Adjuk hozzá a maradék öntetet, a maradék parmezán sajtot, a kenyérkockákat, és újra keverjük össze.