3786. Így lesz tökéletes a húsvéti sonka! Ezeket mindenkinek tudnia kellene
A húsvéti sonka főzése bármilyen egyszerűnek is tűnik, külön tudomány. Mutatjuk, mire kell figyelni!
A húsvéti sonka főzése bármilyen egyszerűnek is tűnik, külön tudomány. Mutatjuk, mire kell figyelni!
Ha annyira károsodott vagy elgyomosodott a pázsit, hogy gyakorlatilag lehetetlen helyrehozni, akkor érdemes az újragyepesítés mellett dönteni. A legmegfelelőbb időpont a nedves nyárutó vagy a kora ősz, amikor a talaj még meleg, de túlzott hőségre vagy szárazságra már nem számíthatunk.
Előző részünkben azt részleteztük, hogy milyen előmunkálatokat ajánlott elvégezni egy újragyepesítés előtt; a következőkben a vetés körüli teendőket írjuk le az első fűnyírással bezárólag.
A nagyobb kertekben rengeteg a munka, és már az is emberfeletti feladatnak minősül, hogy a teendők fontossági sorrendjét felállítsuk. A napokban mindenképpen idők kell szakítani az örökzöld tűlevelűek, tuják metszésére, de csak akkor, ha feltétlen szükséges.
A trópusi mirtuszdió vagy guava a mirtuszfélék (Myrtaceae) családjába tartozó 2-4 m magasra megnövő gyümölcstermő növény. Habár Dél-Amerikában őshonos, a megfelelő védelemmel nálunk is megél.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.