3911. Nyári szmogot hozott a hőség
A hőség meghozta magával a nyári szmogot is, egyre több városban lépi át az egészségügyi határértéket a talajközeli ózon koncentrációja.
A hőség meghozta magával a nyári szmogot is, egyre több városban lépi át az egészségügyi határértéket a talajközeli ózon koncentrációja.
A legjobb regenerációs őssejt terápia, ha a saját egészséges aktív őssejt számunkat növeljük. Ezeket a sejteket a testünk ismeri, ez által az ön-regeneráció alapját képezik. Őssejt terápia 2 módja, ami közül választhat: őssejt beültetés és őssejt szaporítás!
Mennyiért vegyünk csemegekukoricát? Milyen a jó kukorica? Hogyan válasszunk kukoricát a piacon? Egyáltalán miért egészséges a csemegekukorica?
A gasztronómiai felhasználáson túl nagyon gyakori vendégek az élelmiszeripari alapanyagok főként a natúr kozmetikumokban. Gondoljunk csak az olajokra, a trópusi zsírokra, a növényi illóolajokra, vagy akár a természetes színezékekre, fűszerekre, szárított növényekre.
Friss, érett barackot és görögdinnyét szeretnénk venni, de hova menjünk? Piaci körképünk következik: nagybani és fogyasztói piacok valamint kereskedelmi egységek.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.