3966. Harmatfű, a gyilkos növény segíthet a sebgyógyulásban
A húsevő harmatfű (Drosera-nemzetség) fajai egy amerikai kutatás szerint némi ravaszsággal a jövőben számos orvosi eljárás során segíthetnek az emberen.
A húsevő harmatfű (Drosera-nemzetség) fajai egy amerikai kutatás szerint némi ravaszsággal a jövőben számos orvosi eljárás során segíthetnek az emberen.
2012. áprilisában az Európai Orchidea Kongresszus és Kiállítás alkalmából megjelent az első - és reméljük, hogy nem az utolsó könyvünk: Varga Emma - Bary Zsuzsa: Csodálatos orchideák - Wonderful Orchids címmel
A Dél-Ázsiában honos borágófa (Carmona macrophylla) hazánkban népszerű bonsai lett fehér virágai miatt, viszont a tartásával kapcsolatos tévhitek miatt lassan kiszorul a kedvelt fajok közül, de miért is?!
A borús, szürke, esős napokkal megjelennek a különböző felső légúti nyavalyák is, melyekre én mindig vevő vagyok. Ilyenkor mindent kipróbálok a népi gyógymódok közül, de a kamilla-hársfa-bodza kombóra már eléggé immunis vagyok.
Nagyon sokféle ízű, színű, formájú körte van, de bármelyiket válasszuk is, vásárláskor figyeljünk oda, hogy legyenek épek, kemények és érettek. Sóskát is igyekezzünk gyakran enni, mert nagy mértékben hozzájárul az egészség megőrzéséhez.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.