3981. Idared alma, a kedvenc almafajta!
Az almafogyasztás nagy mértékben javítja általános egyészségügyi állapotunkat. Nem véletlen a világszerte elterjedt mondás: "Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!"
Az almafogyasztás nagy mértékben javítja általános egyészségügyi állapotunkat. Nem véletlen a világszerte elterjedt mondás: "Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!"
Bort évezredek, csokoládét évszázadok óta fogyasztunk. A kettőt együtt csupán néhány éve kóstolgatjuk össze, de már most megállapítható, hogy nem egy hétköznapi párost alkotnak.
A bonsai ültetőközegén nagy előszeretettel jelenik meg hatalmas telepet alkotva ez a mohafajta. Sokan írták, hogy nagyon tetszetős, ezért meghagyják az bonsai föld tetején. A májmoha telepek azonban nagyon károsak a bonsai számára, viszonylagos szépségük ellenére képesek tönkretenni fáinkat!
Napjainkban - a növekvő vízárak hatására - egyre inkább alternatív vízforrásokból igyekeznek megoldani az öntözést. A legelterjedtebb egyik ilyen megoldás: a kút.
Az öntözővíz megválasztása igen kényes és fontos dolog a bonsai növény öntözésénél. Ha nem figyelünk rá, akkor könnyedén problémákat okozhat.
Sajnos tűz ellen nincs orvosság. Amennyiben nem az egész szobafenyőt érintette az égés, akkor túl fogja élni, de a megperzselődött részek már nem lesznek a régiek. Érdemes megfürdetni a növényt, ill. hagyni, hogy kiheverje a sokkot.
A kertben termesztett növények nem igazán tartalmaznak D-vitamint, viszont a gombák, a tengeri halak, a tojás, a vaj, a máj annál inkább. Ezenkívül napi 10 percnyi napsütés is D-vitaminnal tölt fel minket.
A gyompálma azon ritka pálmafélék közé tartozik, amely szobai körülmények között is virágzik és termést érlel, amiről mag gyüjthető a szaporításhoz.<p>A gyompálmának a magjai kemény héjúak, ezért a sikeres csíráztatáshoz egy napra meleg vízbe kell áztatni. Ezután homokos tőzegbe kell rétegezni a magokat. Érdemes a csíráztató edényt műanyag fóliával lefedni, hogy ezáltal biztosítsuk számára a magasabb páratartalmat. Fontos, hogy 25 fok körüli hőmérsékelen kell tartani a magokat, ez segíti elő a kelést. Biztosítsuk a folyamatos vízutánpótlást rendszeres öntözéssel. Sok sikert!
A koreai jegenyefenyő (Abies koreana) igazán impozáns fenyő faj, igényességén túl jellemzője, hogy rendkívül lassú növekedésű, ezért meggondolandó, hogy érdemes e próbálkozni magvetésével. Ráadásul a különböző jegenyefenyő fajok kereszteződhetnek egymással, ezért gyakran előfordul, hogy hibrid - nem tisztán koreai - magoncok kelnek ki a magvetésből.
Mivel az időjárási körülmények a fenyő javára válnak nagy az esélye, hogy meg fog maradni a fácska! Biztosat én nem mondhatok, csak azt, hogy idővel ki fog derülni!