4051. Miért sárga a sárgarépa?
Több kertészeti szakkönyvben olvashatjuk, hogy a sárgarépa eredetileg nem narancssárga volt. Az első termesztett sárgarépák színe lila, citromsárga vagy fehér volt, a narancssárga csak később jelent meg.
Több kertészeti szakkönyvben olvashatjuk, hogy a sárgarépa eredetileg nem narancssárga volt. Az első termesztett sárgarépák színe lila, citromsárga vagy fehér volt, a narancssárga csak később jelent meg.
A nagy hőség a legtöbb pázsitot valószínűleg megviselte. Alapvető probléma a mélyre vágott fű, ugyanis a kánikulában 5-10 cm közötti magasságban kell tartani a gyepet, hogy elkerülhessük a nap perzselő hatásának káros következményeit.
Mint minden távol-keleti díszkerti növény, úgy a kínai lilaakác (Wisteria sinensis) is különleges.
Kevesen tudják, hogy a 2013-as év hivatalos, nemzetközileg elismert dísznövénye a magyar kezek által nemesített narancspiros virágú Celosia plumosa ‘Arrabona’, amelyet a tavalyi Fleuroselect konferencián jutalmaztak aranyéremmel.
Az elején tisztáznunk kell egy félreértést: a köznyelvben a Fragraria x ananassa magyar neve az eper, pedig az helyesen szamóca lenne. De akkor mi is a valódi eper?
Igen. A rododendron szereti és igényli a savanyú földet... ezt érdemes évente a tövéhez juttatni. Télre a kemény fagyok ellen érdemes betakargatni a tövét, vagy lehullott leveleket felkupacolni a tövénél.
Kedves Gyémánt! A fotókon látható növény nevét sajnos nem tudom megmondani, de biztos, hogy a paprikafélék rokona. A termését semmi esetre sem szabad elfogyasztani! Valamiféle gyom fajta.
A fügét a fagyok után, kora tavasszal ültessük ki. Az ültetésnél általános szabályok érvényesek rá, azaz tegyünk az ültetőgödörbe tápanyagot (pl.:szarvasmarhatrágyát) és jól öntözzük meg.
Próbálják meg minél stabilabban összedrótozni, megtámasztani a fatörzset, hogy semmiképpen se tudjon tovább repedni. A sebet - ha lehetséges - metszéskor használatos fertőtlenítővel kenjék be, hogy a kórokozók ne telepedjenek meg benne.
Gyümölcsfákon ha sok a termés, azok egymás kárára nőnek, tehát aprók maradnak. Érdemes az apró gyümölcsök egy részét minél előbb eltávolítani, kiritkítani. A bokor lombja a megmaradt termések hizlalására fogja fordítani az előállított anyagcsere termékeit. A gyümölcsök ritkítása elterjedt módszer, érdemes alkalmazni.