4091. Mire jó a pálmafa szirup? Fogyj, tisztulj, töltődj fel!
A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.
A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.
A diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió és különösképp a milotai zöld dió azonban most indult hódító útjára.
Túrós csusza, pörkölt, rántott hús és sült burgonya vagy esetleg palacsinta? Mind tipikusan olyan ételek, melyeket előszeretettel készítenek a magyar háziasszonyok. De vajon melyik kerül legsűrűbben a magyar családok asztalára?
Ha szeretnéd a hagyományos vörös bort és pezsgőt valamilyen egzotikus itallal helyettesíteni, akkor olyan ízes koktél recepteket javaslunk, amelyekkel felpezsdítheted a hideg téli estéket.
A böjt és a diéta időszaka után a karácsonyi asztal dúskál „minden földi jóban”, ami megterheli a szervezetet és nincs tekintettel az egészségi kívánalmakra.
Nem érdemes addig várni, a februárban megmetszett hibiszkusz dúsabb bokrosodásra készteti a növényt. Tavasszal érdemes átültetni, majd májustól rendszeresen locsolni, trágyázni és világos helyre állítani. Ha ezeket biztosítjuk akár egész nyáron át virágozni fog.
A növény: Sávos dracéna (Dracaena deremensis). A sávos bunkóliliomnál leírt ujaldonságok rá is vonatkoznak, de annál valamivel ellenállóbb fajta.
A hó súlya alatt sok örökzöld bokor és fa ágai lerepednek, letörnek, ezért a rájuk nehezedő szilárd halmazállapotú csapadéktól meg kell szabadítani őket. Ez történhet rázogatással vagy seprővel ütögetéssel. Ha az örökzöldek alatt a hó felhalmozódik és az enyhébb idők beálltával a talajba szívódik, az segíti a növények tavaszi vízellátását. Veszélyes az ónos esők nyomán kialakult jégpáncél, amely megakadályozza az örökzöldek lélegzését; ezt gondosan és minél előbb le kell veregetni a fenyők, a tiszafák, a tuják felületéről.
Márciusban messe vissza a fácskát. A csúcs alatti rügyek ki fognak hajtani és belőlük oldalágak alakíthatóak ki. A cserepes növényt májusban állítsa a szabadba, napos, széltől védett helyre. Itt nyaralhat öntözés és táplálás mellett szeptember végéig, amikor védett, fagymentes téli szállásra kell vinni.
Azt, amely két, vagy több fajtájú, évjáratú must, ill. borházasítása útján keletkezik és benne speciális íz,-illat és zamatanyagok alakulnak ki. Ilyen többek között a bikavér is.