4091. Mire jó a pálmafa szirup? Fogyj, tisztulj, töltődj fel!
A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.
A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.
A diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió és különösképp a milotai zöld dió azonban most indult hódító útjára.
Túrós csusza, pörkölt, rántott hús és sült burgonya vagy esetleg palacsinta? Mind tipikusan olyan ételek, melyeket előszeretettel készítenek a magyar háziasszonyok. De vajon melyik kerül legsűrűbben a magyar családok asztalára?
Ha szeretnéd a hagyományos vörös bort és pezsgőt valamilyen egzotikus itallal helyettesíteni, akkor olyan ízes koktél recepteket javaslunk, amelyekkel felpezsdítheted a hideg téli estéket.
A böjt és a diéta időszaka után a karácsonyi asztal dúskál „minden földi jóban”, ami megterheli a szervezetet és nincs tekintettel az egészségi kívánalmakra.
A császárkorona kifejezetten szereti, ha ugyanazon a helyen hagyják évekig, ezért nem kell kivenni a talajból.
A molykártevők ellen májusban, júliusban és augusztusban védekezhet.
A kaktusz lehetséges, hogy egy kicsit megégett, bár nem valószínű, ha az előző évet teljesen átvészelte ugyan azon a helyen, lehet, hogy a túlzott víz hatására kelentkeztek a foltok. Ha a szabadba kitéve tovább növekszik a beteg rész érdemes a még egészséges darabokat átültetni.
A pálmák közül vannak olyanok, melyek ellenállóbbak (pl. a datolyapálma), de vannak olyanok is, amelyek igényesebbek pl. a kenciapálma nedvesség-, páraigényes. Mielőtt megveszünk egy pálmát, érdemes utánajárni a gondozásának. Probléma lehet a túlöntözés, a kevés pára, az erős napfény, a kevés tápanyag, az alacsony hőmérséklet is. Az egyes pálmafajok gondozásáról cikkeinkben is olvashat.
A tűztövist szaporíthatjuk magról és félfás dugványról is. A magok igen jól csíráznak. Az utolsó tavaszi fagyok után vethető.