4091. Mire jó a pálmafa szirup? Fogyj, tisztulj, töltődj fel!
A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.
A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet.
A diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió és különösképp a milotai zöld dió azonban most indult hódító útjára.
Túrós csusza, pörkölt, rántott hús és sült burgonya vagy esetleg palacsinta? Mind tipikusan olyan ételek, melyeket előszeretettel készítenek a magyar háziasszonyok. De vajon melyik kerül legsűrűbben a magyar családok asztalára?
Ha szeretnéd a hagyományos vörös bort és pezsgőt valamilyen egzotikus itallal helyettesíteni, akkor olyan ízes koktél recepteket javaslunk, amelyekkel felpezsdítheted a hideg téli estéket.
A böjt és a diéta időszaka után a karácsonyi asztal dúskál „minden földi jóban”, ami megterheli a szervezetet és nincs tekintettel az egészségi kívánalmakra.
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.