4161. Gondolnád, hogy ennyire egészséges a cseresznye?
Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges!
Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges!
Itt a régen várt nyár és vele együtt a hőség. Javíthatjuk közérzetünket, ha olyan élelmiszereket, fűszernövényeket fogyasztunk, melyek hűsítő hatásúak.
A cukorbetegség egyre több embert érint, hátterében pedig különböző okok állhatnak. Míg az 1. típusú, könnyebben kimutatható diabétesz a szervezet rosszul működő védekező rendszerének következtében alakul ki, addig a 2. típusú cukorbetegség kialakulása szinte egyértelműen életmódunk következménye.
A karfiol és patisszon kiváló fogyókúrás étel, hiszen nagyon alacsony az energiatartalma. A különböző diétának megfelelő része lehet mindkettő.
A nemesítés során az a célunk, hogy kiváló termőképességű, öntermékeny, kompakt faméretű, sötét színű, kemény, ropogós húsú gyümölccsel rendelkező fajtákat hozzunk létre, amelyek amellett, hogy ízletesek, ellenállóak a betegségekkel szemben.
Igen. A rododendron szereti és igényli a savanyú földet... ezt érdemes évente a tövéhez juttatni. Télre a kemény fagyok ellen érdemes betakargatni a tövét, vagy lehullott leveleket felkupacolni a tövénél.
Kedves Gyémánt! A fotókon látható növény nevét sajnos nem tudom megmondani, de biztos, hogy a paprikafélék rokona. A termését semmi esetre sem szabad elfogyasztani! Valamiféle gyom fajta.
A fügét a fagyok után, kora tavasszal ültessük ki. Az ültetésnél általános szabályok érvényesek rá, azaz tegyünk az ültetőgödörbe tápanyagot (pl.:szarvasmarhatrágyát) és jól öntözzük meg.
Próbálják meg minél stabilabban összedrótozni, megtámasztani a fatörzset, hogy semmiképpen se tudjon tovább repedni. A sebet - ha lehetséges - metszéskor használatos fertőtlenítővel kenjék be, hogy a kórokozók ne telepedjenek meg benne.
Gyümölcsfákon ha sok a termés, azok egymás kárára nőnek, tehát aprók maradnak. Érdemes az apró gyümölcsök egy részét minél előbb eltávolítani, kiritkítani. A bokor lombja a megmaradt termések hizlalására fogja fordítani az előállított anyagcsere termékeit. A gyümölcsök ritkítása elterjedt módszer, érdemes alkalmazni.