4161. Gondolnád, hogy ennyire egészséges a cseresznye?
Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges!
Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges!
Itt a régen várt nyár és vele együtt a hőség. Javíthatjuk közérzetünket, ha olyan élelmiszereket, fűszernövényeket fogyasztunk, melyek hűsítő hatásúak.
A cukorbetegség egyre több embert érint, hátterében pedig különböző okok állhatnak. Míg az 1. típusú, könnyebben kimutatható diabétesz a szervezet rosszul működő védekező rendszerének következtében alakul ki, addig a 2. típusú cukorbetegség kialakulása szinte egyértelműen életmódunk következménye.
A karfiol és patisszon kiváló fogyókúrás étel, hiszen nagyon alacsony az energiatartalma. A különböző diétának megfelelő része lehet mindkettő.
A nemesítés során az a célunk, hogy kiváló termőképességű, öntermékeny, kompakt faméretű, sötét színű, kemény, ropogós húsú gyümölccsel rendelkező fajtákat hozzunk létre, amelyek amellett, hogy ízletesek, ellenállóak a betegségekkel szemben.
Tisztelt Hölgyem/Uram! A tavasszal tapasztalat szerzés céllal paradicsomot ültettem cserepekben az erkélyre. az ajánlott tarsnövényeket tettem melléjük. Műtrágyát nem használok bio oldatokkal locsolom őket. Növényvédő szereket sem használok. A csatolmányban szereplő képeken jól látszik, hogy gyengén kötöttek a virágok, noha sok virágot hozták a paradicsom növények. Valamint sárgulnak / száradnak is a bimbók. Azt szeretném kérdezni, hogy mi az oka a fentieknek? Köszönettel: Csáki Attila
A paradicsom gyenge terméskötése mögött több tényező is állhat. Leggyakrabban a beporzás hiánya okozza ezt a problémát, különösen erkélyen vagy zárt helyen tartott növények esetében, ahol kevés a természetes beporzó rovar. Ezenkívül az időjárási körülmények – például túl magas hőmérséklet, száraz levegő vagy hirtelen hőingadozás – is akadályozhatják a virágok megtermékenyülését. A tápanyaghiány, különösen a kálium és a bór alacsony szintje szintén hozzájárulhat a gyenge terméskötéshez, még akkor is, ha bio módon történik a növények tápanyagellátása.