4166. Kígyóuborka és zöldbab, mindkettő csodás nyári finomság
Az uborkalét külsőleg és belsőleg egyaránt használják. Ha megisszuk, kellemes üdítőhöz jutunk, emellett magas vitamin és ásványi só tartalma biztosítja számunkra a jó közérzetet.
Az uborkalét külsőleg és belsőleg egyaránt használják. Ha megisszuk, kellemes üdítőhöz jutunk, emellett magas vitamin és ásványi só tartalma biztosítja számunkra a jó közérzetet.
A stroke, ami világszerte a harmadik leggyakoribb halálozási ok- és a leggyakoribb rokkantsághoz vezető betegség, megelőzhető. Ehhez nem kell más, mint hogy odafigyeljünk magunkra és másokra, minimalizáljuk a kockázati tényezőket és észrevegyük a figyelmeztető jeleket.
A nyári időszakban fontos szerep jut a befőzésnek: kedvenc gyümölcseinkből lekvárt és befőttet is készíthetünk. A hagyományos eper, kajszi és szilva mellett érdemes nektarinból és szederből főzött téli csemegékkel is megtölteni a kamra polcait.
A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) idén szeptemberben is megrendezi kaktusz kiállítását és vásárát Budapesten, a Füvészkertben.
Hazai és egzotikus növények színes kavalkádja, bódító virágillat, virágkötészeti bemutatók, kézműves foglalkoztató, favágó show, ismeretterjesztő játékok kicsiknek és nagyoknak, kedvezményes vásárlási lehetőségek. Kellemes kikapcsolódást, önfeledt szórakozást kínál a család minden tagjának a három napos Hortus Hungaricus, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására.
Sajnos tűz ellen nincs orvosság. Amennyiben nem az egész szobafenyőt érintette az égés, akkor túl fogja élni, de a megperzselődött részek már nem lesznek a régiek. Érdemes megfürdetni a növényt, ill. hagyni, hogy kiheverje a sokkot.
A kertben termesztett növények nem igazán tartalmaznak D-vitamint, viszont a gombák, a tengeri halak, a tojás, a vaj, a máj annál inkább. Ezenkívül napi 10 percnyi napsütés is D-vitaminnal tölt fel minket.
A gyompálma azon ritka pálmafélék közé tartozik, amely szobai körülmények között is virágzik és termést érlel, amiről mag gyüjthető a szaporításhoz.<p>A gyompálmának a magjai kemény héjúak, ezért a sikeres csíráztatáshoz egy napra meleg vízbe kell áztatni. Ezután homokos tőzegbe kell rétegezni a magokat. Érdemes a csíráztató edényt műanyag fóliával lefedni, hogy ezáltal biztosítsuk számára a magasabb páratartalmat. Fontos, hogy 25 fok körüli hőmérsékelen kell tartani a magokat, ez segíti elő a kelést. Biztosítsuk a folyamatos vízutánpótlást rendszeres öntözéssel. Sok sikert!
A koreai jegenyefenyő (Abies koreana) igazán impozáns fenyő faj, igényességén túl jellemzője, hogy rendkívül lassú növekedésű, ezért meggondolandó, hogy érdemes e próbálkozni magvetésével. Ráadásul a különböző jegenyefenyő fajok kereszteződhetnek egymással, ezért gyakran előfordul, hogy hibrid - nem tisztán koreai - magoncok kelnek ki a magvetésből.
Mivel az időjárási körülmények a fenyő javára válnak nagy az esélye, hogy meg fog maradni a fácska! Biztosat én nem mondhatok, csak azt, hogy idővel ki fog derülni!