4386. Lélekmelegítő citrompuding hideg napokra
Képzelj el egy forró citromos pudinghegyet, - az angol félét - amin lávaként csorog le a citromos-cukros máz. Egy kis hideg tejszín és kész is a csoda.
Képzelj el egy forró citromos pudinghegyet, - az angol félét - amin lávaként csorog le a citromos-cukros máz. Egy kis hideg tejszín és kész is a csoda.
FIGYELEM! Egy jogszabályi változás értelmében a 2016. január 1-je előtt kiállított igazolványok 2016. december 31-én hatályukat vesztik. Új plasztikkártya lesz január 1-től!
A növényvédő szerek egy része a II. forgalmi kategóriába tartozik, csak az ún. „zöldkönyves” tanfolyam elvégzésével megszerzett engedéllyel vásárolhatók meg. Novemberben induló tanfolyam elvégzésével megszerezhető e zöldkönyv.
Minőségi magyar alma fogyasztására buzdítanak az áruházláncokban, ugyanis jelentősen lecsökkent az elmúlt években az egy főre jutó almafogyasztásunk. Helyszínek és időpontok.
2017-től akár évi 15 ezer euró támogatást is kaphatnak azok a bécsi mezőgazdasági üzemek, amelyek biogazdálkodásra váltanak. A város évente 5-7 termelőt szeretne megnyerni a környezetbarátabb módszereknek.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.