4561. Hernyó a paprikában, paradicsomban? Így védekezhetsz ellene
A gyapottok-bagolylepke sok tápnövényű faj, hernyója számos termesztett növényen rágcsál. Kedvencei nálunk a kukorica, paradicsom, paprika és a zöldbab, muskátli.
A gyapottok-bagolylepke sok tápnövényű faj, hernyója számos termesztett növényen rágcsál. Kedvencei nálunk a kukorica, paradicsom, paprika és a zöldbab, muskátli.
Az idei zöldségtermés 2 millió tonna körül várható, 5-10 százalékkal több lehet a tavalyinál - mondta a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az MTI-nek.
A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el és ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). Nézz körbe a téren webkamerával!
Bár hazánkban is egyre népszerűbb a tudatos vásárlás, kevesen tudják, hogy milyen utat jár be a gyümölcs, a magtól a kerten át az asztalunkig.
A levelek felületén most érlelődnek az áttelelő gombatestek. A legjobb ha letermés után frissiben összegyűjtjük és eltávolítjuk a letermett növényi részeket. Növényvédelmi előrejelzés 2017. ősz
Kedves Andrea, Sajnos nagyon nem jól tartja. AMmire a sárga leíndernek szüksége van: jó vízelvezetésű, laza, tápdús talaj semleges vagy enyhén meszes talaj közepes vízigény (két öntözés között hagyjuk kiszáradni földje felszínét) elszáradt virágokat (hacsak nem akarjuk magról szaporítani) le kell vágni A növény erősen fagyérzékeny! Világos, de HŰVÖS (max 5-10 fok) helyen kell teleltetni, 20-25 fok az rengeteg (ilyen melegben a pazstetvek és a levéltetvek is jobban élnek)
Üdvözlöm! Az első képen egy bromélia féle van. Melegigényes faj és szereti a sok fényt. Tűző napra azért ne tegye, az öntözővíz minőségére érzékenyek: esővízzel öntözze, vagy 2-3 napig állott csapvízzel. A második képen egy zebralevél (Calathea sp.) van. Nem igényli a nagyon meleget, 20-25 C-on jól érzi magát, közepes vízigényű növény és nagyon szereti a napos, világos helyet. A tűző napfénytől őt is óvjuk. Rendszeres tápanyag-utánpótlást igényel, elképzelhető, hogy ennek hiányában kezd tönkre menni. A harmadikon egy borostyán (Hedera sp.) látható. Ugyan az elmondható, ami a zebralevelről. Az öntözésüknél figyeljen arra, hogy akkor öntözze őket, amikor kiszárad a talaj, két öntözés között.
Sajnos nem derül ki a levélből mikor kapta a liliomot.A liliom mivel szabadban élő növény és nyáron van a virágzása egy téli vegetációs időszak után nem fog tartósan megmaradni a lakásban főleg ,hogy nem ősszel vagy télen van a virágzási ideje.Ezek az un precooled vagy előhűtött hagymájú cserepek egy virágzásra szólnak, mert az eltérő idejű hormonokkal erőltetett virágzás nagyon kimeríti a hagymát. Utána legalább egy szezonban kint földben kell lennie, hogy megerősödjön. Amint lehet tavasszal ültesse be földbe és hagyja ott legalább egy évig..
A datolyaszilva természetesen kétszikű, persze ez még nem jelenti azt, hogy mindezekért mélyre hatol a gyökérzete.
kedves érdeklődő! Kömény - Carum carviIsmert egyéb nevei: konyhakömény, kerti kömény, fűszerkömény.Vadon élő változatai Közép- és Észak- Európában, Ázsiában honosak. Hazánkban nyirkos réteken vadon is gyakori.Termesztése Európa majdnem minden országában elterjedt.Jellemzői:Magyarországon egy- és kétéves típusai vannak termesztésben.A kétéves kömény (Carum carvi forma biennis) egy-másfél méter magasra nő. Az első évben tőleveleket hoz, a második évben virágzik és a magja júniusban érik.Az egyéves kömény (Carum carvi forma annua) valamivel magasabbra nő, még a vetés évében virágzik, és augusztusra termését be is érleli.Az egyéves kömény magja kevésbé pereg.Környezeti igényei:Vízigényes, hőigénye nem nagy, optimális hőigénye 16-20 °C. A kétéves növények tőlevélrózsás alakjai a téli fagyokat jól átvészelik. A napos fekvést, középkötött, tápanyagban gazdag, nyirkos talajokat kedveli.Szaporítása:Mindkét forma márciusban, szabadba történő magvetéssel szaporítható. A vetés mélysége 1,5-2 cm.Hatása:Gyomorerősítő, görcsoldó, szélhajtó.Felhasználása:Gyógyhatása miatt tea formájában, de főleg fűszerként hasznosítjuk, Kenyere, péksütemények, burgonyás ételek, párolt húsok, káposztafélék, sajtok, tészták, saláták, italok kiváló ízesítője.Szedése:A termés beérésekor. A hajtásokat összekötjük, zacskóba téve függesztve szárítjuk.