4926. 3 kedvenc őszi dekorötlet
Csodás ötleteket kaphatunk egyes Facebook csoportok követésével: a Kézzel készített Ősz csoportban találtuk az alábbi 3 kedves őszi dekorötletet.
Csodás ötleteket kaphatunk egyes Facebook csoportok követésével: a Kézzel készített Ősz csoportban találtuk az alábbi 3 kedves őszi dekorötletet.
Az Európai Unió néhány éven belül vezeti be a tudományos kutatásban paradigmaváltást hozó „Living Lab” fogalmat, az on-farm hálózat létrehozásával azonban már 2012 óta hasonló alapgondolat mentén dolgozik az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet.
Szélsőséges időjárású hónapok állnak mögöttünk, ez a zöldségágyásokon látszott meg a leginkább. A gyümölcskárosítókkal sem tudtunk mindig elbánni, levéltetves és gombás évünk volt. Továbbra sem bírtunk a dió-fúróléggyel, a liszteskékkel és komolyan károsította az almatermésűeket az ázsiai márványospoloska. Zsigó György növényvédelmi felhívása 2019 szeptember végén.
TreeDependent – Fákkal felelősen program keretén belül őshonos gyümölcsfákat igényelhetnek oktatási intézmények, civil szervezetek, önkormányzatok és az alábbi szervezetek.
Itt az ősz, dübörög a gombaszezon. Bemutatjuk a legnépszerűbb ehető, mérgező, összetéveszthető gombákat képekkel is.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.