4926. 3 kedvenc őszi dekorötlet
Csodás ötleteket kaphatunk egyes Facebook csoportok követésével: a Kézzel készített Ősz csoportban találtuk az alábbi 3 kedves őszi dekorötletet.
Csodás ötleteket kaphatunk egyes Facebook csoportok követésével: a Kézzel készített Ősz csoportban találtuk az alábbi 3 kedves őszi dekorötletet.
Az Európai Unió néhány éven belül vezeti be a tudományos kutatásban paradigmaváltást hozó „Living Lab” fogalmat, az on-farm hálózat létrehozásával azonban már 2012 óta hasonló alapgondolat mentén dolgozik az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet.
Szélsőséges időjárású hónapok állnak mögöttünk, ez a zöldségágyásokon látszott meg a leginkább. A gyümölcskárosítókkal sem tudtunk mindig elbánni, levéltetves és gombás évünk volt. Továbbra sem bírtunk a dió-fúróléggyel, a liszteskékkel és komolyan károsította az almatermésűeket az ázsiai márványospoloska. Zsigó György növényvédelmi felhívása 2019 szeptember végén.
TreeDependent – Fákkal felelősen program keretén belül őshonos gyümölcsfákat igényelhetnek oktatási intézmények, civil szervezetek, önkormányzatok és az alábbi szervezetek.
Itt az ősz, dübörög a gombaszezon. Bemutatjuk a legnépszerűbb ehető, mérgező, összetéveszthető gombákat képekkel is.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.