-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
fogászati szakasszisztens
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Takarító
-
Bolti eladó
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Contact Center Ügyfélszolgálati Tanácsadó I Budapest Ix.
2024. 04. 25
-
Gyorséttermi Diákmunka A Burger King-Ben. - Sopron
2024. 04. 26
-
Gyorséttermi Diákmunka A Burger King-Ben. - Zalaegerszeg
2024. 04. 26
-
Nyári adminisztrációs munkatárs
2024. 04. 26
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Miért olyan jó a szaruliszt?
A szarulisztet a talajban élő mikroszervezetek bontják le olyan anyagokká, amelyeket a növények képesek felvenni - elsősorban nitrogénné. (A szaruliszt kb. 12-14% nitrogént tartalmaz, ami különösen a nagy tápanyagigényű növények számára nélkülözhetetlen, mint pl. a kukorica, paradicsom, saláta, stb.)
Mivel ez a folyamat meglehetősen sokáig tart - ez az egyik előnye a vérliszttel összehasonlítva-, ezért több héten keresztül szolgáltatja a nitrogént a bomlásban lévő szaruliszt. Ennek egyik következménye az intenzívebb levélnövekedés, növényfejlődés. Viszont - mivel a lebontásához mikroszervezetekre van szükség - kizárólag ott használható eredményesen, ahol semmi nem tette tönkre a működő talajéletet.
A lassú bomlásából ugyanakkor az következik, hogy gyakorlatilag nem lehet túladagolni. Kiindulópontként egy maroknyi szarulisztet számolhatunk növényenként (uborka, paradicsom), illetve erkélyláda-méterenként. Ültetéskor kell a talajba dolgozni.