A tea gyulladásgátló hatása
A tannin, amely a tealevelekben található, megköti a szervezetben levő szabad gyököket, immunerősítő és gyulladást csökkentő hatása közismert.

Mi a tea?

A tea, a camellia sinensis nevű növény leveleiből készül, ennek fajtái pedig változatos zamattal ajándékozzák meg az ínyenceket.Több, mint 3.000 fajta tea ismert. A közhiedelemmel ellentétben a tea ízét nem a camellia sinensis növény fajtája határozza meg, hanem a környékén élő más növények és a talaj. A tealevelek feldolgozási módja is befolyásolja a belőlük készített tea ízét és zamatát.

 

Minden a flavonoidtól függ:

A tea tartalmaz flavonoidot, ami arról ismert, hogy jó hatása van a szervezetre, erős antioxidáns, erősíti a kardiovaszkuláris rendszert és gyulladásgátló.

 

 

Melyik teafajta tartalmaz több flavonoidot?

A kamilla- és a fekete tea flavonoidot tartalma igen magas, de a zöld tea jótékony hatása a legerősebb. Ha naponta több csésze zöld teát iszol akkor sok flavonoidot juttatsz a szervezetedbe, ami betegség esetén elősegíti a gyógyulási folyamatot. A zöld tea eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, nagymértékben erősíti az immunrendszert, amely könnyebben küzdi le a betegségeket.


Ne becsüld le a kamilla erejét!

Jóllehet egy csésze kamillateában nincs annyi flavonoid, mint egy csésze zöld- vagy fekete teában, de a kamilla jótékony hatását nem lehet kétségbe vonni. A kamillateában található „görcsoldó" anyagok, annyira ellazíthatják a testet, hogy az izmok elernyednek. A kamillában található flavonoidok méregtelenítik a szervezetet és csökkentik a gyulladást.

 

Megosztás

Édenkertész válaszol

Hogyan kell télen tárolni a céklát?

A legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban eltartani. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Dáliák

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.