MAGYARORSZÁGI ÖKOPIACOK
Hazánkban a két nagyobb fővárosi - Marczibányi téri és az Újpesti - ökopiacokon kívül vidéken Győrben, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Nyíregyházán, Szegeden, Esztergomban és Tokod-Altárón működik alkalmanként vagy heti rendszerességgel ökopiac. Az alábbiakban bemutatjuk a piacokat a legfontosabb tudnivalókkal együtt.

MAGYARORSZÁGI ÖKOPIACOK
Hazánkban a két fővárosi - Marczibányi téri és az Újpesti - Ökopiacokon kívül vidéken Győrben, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Nyíregyházán, Szegeden, Esztergomban és Tokod-Altárón működik alkalmanként vagy heti rendszerességgel ökopiac.

Alkalmanként a Biokultúra Egyesület rendezvényein, a Biokultúra Találkozókon, régiós napokon, illetve minden év augusztus első hétvégéjén, a Csege Napokon működik ökopiac.

Fontos, hogy ezeken a piacokon csak ellenőrzött, tanúsított bioélelmiszereket árusítsanak. Az a tapasztalat, hogy kevésbé szerencsés, ha a konvencionális piacokon az ottani árusokkal elkeveredve vagy a hagyományos piac egy sarkában működik az ökopiac.

A vevők kevésbé tudnak így tájékozódni a valódi bioélelmiszerekről. Szükséges, hogy a vevők ismerjék a biotermékek megjelölését. Tudják, hogy milyen címkét kell keresni a terméken, milyen tanúsítványt kell elkérni az ökogazdálkodótól, ami igazolja a termék valódiságát, biogaranciáját. Ezt kormányhatározat (190/1999.), illetve agrár-környezetvédelmi együttes miniszteri rendeletek (2/2000., ill. 82/2002.) írják elő.

A következő táblázatban foglaltuk össze az általunk ismert hazai ökopiacokat.

MAGYARORSZÁGI ÖKOPIACOK

Megosztás

Édenkertész válaszol

Kertem nagy része cserebogár pajorral fertőzött és gyomos. Mi a teendőm gyümölcsfa telepítés előtt?

Cserebogár ellen VAN vegyszeres védekezésre lehetőség az ültetés pillanatában. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Várunk!

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.