ÚJ BIOPIACOK BUDAPESTEN
Március 30-án "A régi arcok új helyen" mottóval megnyitotta kapuit a Biovár ökopiac, a XI.ker. Fehérvári út 213. alatt, az ott működő piac területén.

A Marczibányi téri ökopiac megszűntével az árusok keresik helyüket, a vásárlók pedig az árusokat keresik.

Örömmel értesültünk, hogy 2005. március 30-án "A régi arcok új helyen" mottóval megnyitotta kapuit a Biovár Ökopiac, a XI.ker. Fehérvári út 213. sz. alatt, az ott működő piac területén.

Az ökopiac helyszínéül 2 500 nm kultúráltan kialakított környezet szolgál. Jó a közlekedés, 47-es, 18-as, 41-es villamos, 7/A autóbusz megállóitól 2-3 perc sétával elérhető.
A piac környékén tágas parkoló áll az árusok és a vásárlók rendelkezésére.

A régi Marczibányi téri hangulatot idézi, hogy a piac mellett hatalmas játszótér várja a gyerekeket.
A piac a tervek szerint minden szerdán és szombaton 6-13 óráig tart nyitva.

ÚJ BIOPIACOK BUDAPESTEN

Az első napon a balmazújvárosi Virágoskút Kft. Kertészet - Rózsa Péterék - kínálta széles választékú biotermékeit. Eleinte inkább az érdeklődés jellemezte a piacot, de a látogatók megjegyezték, hogy a környéken igény mutatkozik a bioélelmiszerekre.
Dicséret illeti Rózsa Péteréket, hogy vállalták az úttörő szerepet. Visszaemlékszünk a 2002. őszére, az Újpesti Ökopiac indulására, ott is az első napon csak Rózsa Péterék jelentek meg, ma már azonban Budapest legnagyobb, legjobban működő biopiaca, fokozatosan növekvő kínálattal és vásárlókkal.

A Fehérvári úton van egy másik ökopiac is, a Fővárosi Művelődési Ház udvarán. Itt minden pénteken 14-18 óra között kapható ellenőrzött, garantáltan bio minőségű  termék. Az árusok egységes színes, kultúráltan kialakított pavilonokban árusítanak.

ÚJ BIOPIACOK BUDAPESTEN
A Biokultúra Egyesület a XII. ker. Művelődési Központ udvarán (a volt MOM Művelődési Ház) Csörsz u. 18. alatt indítja piacát, egyes hírek szerint 2-án, más hírek szerint 9-én. (Reméljük, ez a bizonytalanság csak az induláskor lesz.)

A Marczibányi téri ökopiac egyes árusai maradnak a Marczibányi téren, de nem a Művelődési Ház udvarán, hanem ott a közelben lévő Mozgássérültek Intézetének udvarán.

Mindenképpen üdvözölni kell, hogy egyre több helyen lehet Budapesten bioélelmiszert vásárolni, és nem az egykori Marczibányi téri ökopiac szétdarabolódása történik.

Sok sikert kívánunk mindhárom új piacszerveződésnek!

értékelés