BIOÉLETMÓD I.
Megjelent a Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért 2003. évi előadás-sorozatának szerkesztett gyűjteménye.

Megjelent a Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért 2003. évi előadás-sorozatának szerkesztett gyűjteménye.

A kötetben az egészséges életmódról, a bioélelmiszerek fogyasztásának előnyeiről, a biokultúráról, bioetikáról szóló 26 előadás anyagait foglaltuk össze. A biokultúrában ez az első ilyen, széles áttekintést adó összeállítást.

Az ökogazdaságokban lévő életről Bodnár György és Rózsa Péter biogazdák vallottak, a biocsíráról, búzafűről Németh Attiláné, a biomézről, fogyasztásának élettani hatásáról dr. Szalay László, a kommersz táplálékokban, a késztermékekben rejlő veszélyekről, mérgekről, ezek biotermékekkel történő pótlásáról dr. Jánosik Zsuzsa, Benda Judit, Bokor Katalin, Dér Zsuzsanna, Nagy Melánia előadását olvashatják.

A programban szereplő orvosok az életmód és a daganatos megbetegedések kapcsolatáról (dr. Farkas Ilona), a homeopátia gyógyításról (dr. Mátray Árpád) szóltak.

Az egészséges talajéletről dr. Solti Gábor, az ásványi anyagok gyógyhatásáról dr. Mátyás Ernő előadásai szerepelnek a kötetben.

A témák sokszínűségét jelzi Parádi Andor kiskerti praktikákról, Móra Veronikának a génmódosítás veszélyeiről, Csurgó Sándor a biokozmetikumokról, dr. Bertha Zoltán a bio gyógynövényekről tartott előadásai.

De nem hiányzik a kötetből Ollé Sándor, az ország első biopékjénak nagy sikerű előadása sem, és a kismamák is kaptak hasznos információt Bódi Csabától, aki a bio bébiételekről szólt.

A 160 oldalas kötet a Sárközy Péter Alapítványnál rendelhető meg. Ára: 2.000.- Ft + postaköltség.

A Sárközy Péter Alapítvány elérhetősége:
Levelezési cím: 1062 Budapest, Andrássy út 52.
Tel./fax: 269-4059
E-mail:
alginit@freemail.hu

értékelés