Készítsünk kovászos uborkát - piaci árak
Hozzávalók: uborka, egy marék kapor, 3 l víz, 3  ek. só, 3 gerezd fokhagyma, 3 szelet pirítós.

Készítsünk kovászos uborkát fokhagymával

 

A kaprot helyezzük a befőttes üveg aljára, majd vágjuk le az uborkák végeit, hosszában szeljük négybe őket, végül helyezzük az üveg alján lévő kaporra. Ezt követően öntsük fel sós vízzel (langyos-meleg vizet használjunk), és tegyük rá a fokhagymát és a megpirított kenyeret. Az üvegeket takarjuk le, majd pedig 3-4 napig hagyjuk savanyodni. Amikor elkészült, szűrjük le. Ezután az uborkát hideg helyen tároljuk (hideg kamrában, esetleg hűtőszekrényben), hogy íze tovább finom maradjon.

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 17. hét

 

belfoldi

kulfoldi

6-9-ubi

9-14-ubi

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Meggy és szilvafánk törzsén és ágain sárga és hamuszürke foltok vannak. Milyen betegség ez?

A fákon, sziklákon, gyakran a falakon is megjelenő zúzmók nem kerülnek anyagcsere kapcsolatba azzal a közeggel, amire rátapadnak. Hiszen hogyan táplálkozhatnának a kőzeten élő zúzmótelepek?

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.