-
villanyszerelő
-
laboratóium analitikus
-
Víz-, gáz-, szellőzés és központi fűtés szerelő
-
Shop eladó
-
Szerkezetlakatos
-
Áruszállító munkatárs
-
OPS asszisztens/diszpécser
-
Régiós Forint- És Valutapénztáros - Budapest - Nyugati Régió
2023. 03. 20
-
Fióki Back Office Munkatárs | Részmunkaidő (4 Óra) | 1052 Budapest, Szabadság Tér 7-8. (Bank Center)
2023. 03. 20
-
Ügyfélkapcsolati munkatárs
2023. 03. 20
-
Szoftverfejlesztő mérnök - beágyazott rendszerekhez (Veszprém)
2023. 03. 20
-
Építésvezető (Szabolcs-Szatmár Bereg megye),
2023. 03. 20
-
Hardverfejlesztő mérnök (Veszprém)
2023. 03. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A szamócalekvár hozzávalói: 2 kg szamóca (vagy eper), 1,2 kg cukor, 1 citrom leve, 1-2 késhegynyi szalicil.
A szamócalekvár elkészítése
A szamócát lecsumázzuk, és nagyon alaposan, többször váltott vízben megmossuk. A szemeket félbe, a nagyobbakat negyedbe vágjuk, majd a cukorral egy nagy tálba tesszük.
Egy napig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt, amit leszűrünk (vízzel hígítva frissítőnek kínálhatjuk), és a gyümölcsöt egy hibátlan zománcú vagy rozsadementes lábosban a tűzre tesszük.
A citromlét beleöntjük, és gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a szemek szétfőnek, és a lekvár besűrűsödik.
Végül a habját szűrőkanállal leszedjük, és a lekvárt tisztára mosott üvegekbe merjük. Két réteg celofánnal lekötjük, a rétegek közé csipetnyi tartósítószert is tehetünk. Az üvegeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába sorakoztatjuk.
A császármorzsa és a rizskock szinte elképzelhetetlen e nélkül a lekvár nélkül.
Piaci árak - 19. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.




Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.