-
Kőműves, Gipszkartonos, Vízvezeték szerelő Álláslehetőség
-
Munkatársat keresünk Mérlegképes könyvelő pozícióba.
-
Autómosó
-
Betonmixeres Sofőr
-
Árukiadó - raktáros kollégát keresünk
-
KERESKEDELMI MUNKATÁRS
-
Kompresszor és vákuumszivattyú szerviztechnikus/karbantartó
-
Konyhai kisegítő, csomagoló munka nyugdíjasoknak (WHC07614)
2022. 05. 14
-
Hegesztő (WHC01783)
2022. 05. 13
-
Kitting műszakvezető
2022. 05. 13
-
Repülőtéri poggyászkocsi rendező munkatárs - Liszt Ferenc Repülőtér (BP_II_020405)
2022. 05. 16
-
Szerszámelőkészítő-Nagykanizsa (AIDe_2021_10_01_01)
2022. 05. 16
-
Targoncakezelő munkatárs - Nagykanizsa (NK_II_012403)
2022. 05. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A szamócalekvár hozzávalói: 2 kg szamóca (vagy eper), 1,2 kg cukor, 1 citrom leve, 1-2 késhegynyi szalicil.
A szamócalekvár elkészítése
A szamócát lecsumázzuk, és nagyon alaposan, többször váltott vízben megmossuk. A szemeket félbe, a nagyobbakat negyedbe vágjuk, majd a cukorral egy nagy tálba tesszük.
Egy napig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt, amit leszűrünk (vízzel hígítva frissítőnek kínálhatjuk), és a gyümölcsöt egy hibátlan zománcú vagy rozsadementes lábosban a tűzre tesszük.
A citromlét beleöntjük, és gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a szemek szétfőnek, és a lekvár besűrűsödik.
Végül a habját szűrőkanállal leszedjük, és a lekvárt tisztára mosott üvegekbe merjük. Két réteg celofánnal lekötjük, a rétegek közé csipetnyi tartósítószert is tehetünk. Az üvegeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába sorakoztatjuk.
A császármorzsa és a rizskock szinte elképzelhetetlen e nélkül a lekvár nélkül.
Piaci árak - 19. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.




Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.