-
Takarító
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
karbantartó
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Automata gépkezelő operátor
-
Összeszerelő
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Recepciós | Tihany
2025. 02. 13
-
junior sales asszisztens
2025. 02. 18
-
Tisztatéri operátor
2025. 02. 18
-
Gyógyszeripari takarító
2025. 02. 18
-
Recepciós (nyugdíjas)
2025. 02. 18
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A szamócalekvár elkészítése
A szamócát lecsumázzuk, és nagyon alaposan, többször váltott vízben megmossuk. A szemeket félbe, a nagyobbakat negyedbe vágjuk, majd a cukorral egy nagy tálba tesszük.
Egy napig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt, amit leszűrünk (vízzel hígítva frissítőnek kínálhatjuk), és a gyümölcsöt egy hibátlan zománcú vagy rozsadementes lábosban a tűzre tesszük.
A citromlét beleöntjük, és gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a szemek szétfőnek, és a lekvár besűrűsödik.
Végül a habját szűrőkanállal leszedjük, és a lekvárt tisztára mosott üvegekbe merjük. Két réteg celofánnal lekötjük, a rétegek közé csipetnyi tartósítószert is tehetünk. Az üvegeket szárazgőzben hagyjuk kihűlni, majd felcimkézve a kamrába sorakoztatjuk.
A császármorzsa és a rizskock szinte elképzelhetetlen e nélkül a lekvár nélkül.
Piaci árak - 19. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.




Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.