-
Fűszer csomagolói állás teljes, rész munkaidőben
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Camponába női eladót keresünk
-
Személy- és vagyonőr
-
Hentes
-
ÁLTALÁNOS ASSZISZTENSI pozíció
-
Fogászati asszisztens
-
Szerviztechnikus
2023. 09. 25
-
Webshop Eladó (Angol Nyelvtudással)
2023. 09. 25
-
Felületelőkészítő, sorjázó - Székesfehérvár
2023. 09. 25
-
Eladó | Részmunka (Teszt Hirdetés!)
2023. 09. 25
-
Mobil Értékesítési Tanácsadó (Vállalkozói) | Budapesti Régió
2023. 09. 25
-
Segédmunkás (Tápiószele)
2023. 09. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Hozzávalók: 375 g liszt, 1 tasak szárított élesztő, 1 db tojás + 1 tojássárgája, 100 g vaj, só, 80 g cukor, 300 ml tej, 50 g marcipán (pótolhatjuk 2 evőkanál mandulával és mandula aromával), 75 g mák, 10 g keményítő, 750 g szilva, 4 evőkanál méz.
A szilvás csiga kalács elkészítése
- A lisztből, a lágy vajból, az élesztőből, a tojásból, a tojássárgájából, a sóból, 60 g cukorból és 150 ml langyos tejből tésztát gyúrunk. A tésztát letakarjuk, és hagyjuk kelni kb. 50 percig, amíg kétszeresére nő.
- A marcipánt lereszeljük (vagy a mandulát) és elkeverjük a maradék cukorral.
- 100 ml tejet felforraljuk egy csipetnyi sóval és a mákkal, majd hozzáadjuk a marcipánt. A keményítőt egy kis vízben feloldjuk, és hozzáadjuk a mákos keverékhez.
- A tésztát újra gyúrjuk, majd 40X30 cm-es téglalapot nyújtunk belőle.
- Ezután a tésztát hosszában 3 csíkra szabjuk, majd minden csík közepét megtöltjük a mákos krémmel.
- A széleket megnedvesítjük, és a tésztát hengerekké csavarjuk.
- A hengereket csiga alakban egy kivajazott tortaformába (32 cm) helyezzük.
- A szilvaszemeket kimagoljuk, és a hengerek közé, szintén csigaalakban beleszúrjuk a tésztába.
- A süteményt megkenjük a maradék tejjel, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
- Végül kivesszük a kalácsot sütőből, és megkenjük mézzel.
Piaci árak
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2011 - 37. hét




Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.