-
Műszaki mérnök, technikus
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Bolti eladó
-
sofőr
-
Elektronikai műszerzés
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Eladó 40 / 30 / 20 Óra (Váci Utca 1. Budapest)
2024. 04. 24
-
Esztergályos - Nemesvámos
2024. 04. 25
-
Villamos épületkarbantartó - Veszprém
2024. 04. 25
-
Villamos karbantartó - Veszprém
2024. 04. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A szilvás csiga kalács elkészítése
- A lisztből, a lágy vajból, az élesztőből, a tojásból, a tojássárgájából, a sóból, 60 g cukorból és 150 ml langyos tejből tésztát gyúrunk. A tésztát letakarjuk, és hagyjuk kelni kb. 50 percig, amíg kétszeresére nő.
- A marcipánt lereszeljük (vagy a mandulát) és elkeverjük a maradék cukorral.
- 100 ml tejet felforraljuk egy csipetnyi sóval és a mákkal, majd hozzáadjuk a marcipánt. A keményítőt egy kis vízben feloldjuk, és hozzáadjuk a mákos keverékhez.
- A tésztát újra gyúrjuk, majd 40X30 cm-es téglalapot nyújtunk belőle.
- Ezután a tésztát hosszában 3 csíkra szabjuk, majd minden csík közepét megtöltjük a mákos krémmel.
- A széleket megnedvesítjük, és a tésztát hengerekké csavarjuk.
- A hengereket csiga alakban egy kivajazott tortaformába (32 cm) helyezzük.
- A szilvaszemeket kimagoljuk, és a hengerek közé, szintén csigaalakban beleszúrjuk a tésztába.
- A süteményt megkenjük a maradék tejjel, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
- Végül kivesszük a kalácsot sütőből, és megkenjük mézzel.
Piaci árak
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
2011 - 37. hét
Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.
értékelés