-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Hideghívó
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
közjegyzőhelyettes
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Értékesítő - Megemelt bérrel (Mezőtúr )
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Első eladó
2024. 07. 27
-
Sportpálya-karbantartó
2024. 07. 27
-
Ingatlanfejlesztési menedzser
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![A datolyaszilvás kenyér receptje](https://www.edenkert.hu/megeheztel/4571/kiskep/datolyaszilvas-kenyer-receptje.jpg)
A datolyaszilvát nevezik még kakiszilvának is, de mivel egy étel elkészítéséről van szó, ez utóbbit most inkább mellőzzük.
Fogyasztható nyersen is, érdemes pár napra egy almával zacskóba zárni, s az almából felszabadoló gáz hatására teljesen beérik a datolyaszilva is. Ha viszont több termett a kertben, mint amennyit el tudnánk fogyasztani, felhasználhatjuk az alábbi módon is:
Hogyan készül a datolyaszilvás kenyér?
Hozzávalók:
- 3/4 csésze granulált cukor
- 2 nagy tojás
- 1/2 csésze növényi olaj
- 1 csésze hámozott és zúzott datolyaszilva
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 1/2 csésze szitált liszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1/2 kiskanál só
- 1/2 csésze aprított pekándió
- 1/2 csésze mazsola(szőlő)
A datolyaszilvás kenyér elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 160 °C fokra. Zsírozzuk be egy 22 x 12 x 7 cm sütő tepsi alját.
- Egy nagy tálban verjük fel a cukrot, tojásokat és növényi olajat.
- Egy kis tálban keverjük össze a datolyaszilva pépet a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a cukros keverékhez, és jól keverjük össze.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, fahéjat és sót. Adjuk hozzá a pekándiókat és a mazsolát. Ezt keverjük bele a datolyaszilva/tojás keverékbe, majd öntsük bele az előmelegített tepsibe.
- Süssük kb 1 óra 15 percet, fogpiszkálóval beleszúrhatunk a közepébe, s ha a fogpiszkáló tiszta marad, akkor már kész is van.
Bővebben a datolaszilváról (Khaki, hurma, sharon gyümölcs)>>
értékelés