A mézes párlat fogyott a legjobban az V. Budapesti Pálinkafesztiválon

A mézes párlat fogyott a legjobban az V. Budapesti Pálinkafesztiválon
A Budapesti Pálinkafesztivál hangulatba hozta a belvárost, ahol több mint négyszáz pálinkából választhattak maguknak a vendégek és ahol idén ismét a mézes pálinkák aratták a legnagyobb sikert.


„A mézes továbbra is a legkeresettebb pálinka"

 

Így értékelte a négynapos Budapesti Pálinkafesztivált Maros Róbert főszervező, aki szerint a pálinkakészítőknek egyre inkább csökken az ellenszenve a mézes párlatokkal szemben és elfogadják a tényt, hogy a fogyasztók számára ez a legkedvesebb. Továbbá kiderült, hogy a rendezvényen debütáló pálinkakoktélok is sikeresen szerepeltek, a vendégek előszeretettel ittak a profi mixerek által kevert italokból.

 

pálinka

 

A fesztiválon a györkönyi Márton és lányai standja volt a leglátogatottabb, de a többi kiállító sem panaszkodott.

 

pálinka

 

„ Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk" - jegyezte meg Maros Róbert.

A pálinkák mellett a házi sajtok, a finom borok, a pezsgők, és a kolbászok is keresettek voltak.

 

A különleges ízekhez exkluzív program párosult. A fesztiválra több külföldi zenekar is érkezett, többek között a francia, immár visszatérő vendégnek számító Palinka, de a közönség a nyitónapon fellépő Kiscsillag valamint a többi magyar zenekar és a cigányprímások muzsikáját is élvezte.

értékelés