HÚSZEZER SZÜRKERÓKA
Az állatbarátok intenzív tiltakozása ellenére sem csökken a bundák, szőrmegallérok iránti kereslet.

HÚSZEZER SZÜRKERÓKA
Az állatbarátok intenzív tiltakozása ellenére sem csökken a bundák, szőrmegallérok iránti kereslet, derül ki az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület ( www.zug.hu) felméréséből, pedig a közmondás szerint "szőrmét csak élő állat, és buta ember hord".

Hol és hogyan készülnek a bundakabátok?

A prémcélból tenyésztett-és feldolgozott állatok borzasztó technológiák alkalmazása után kerülnek a boltokba, a csillogó kirakatokba. Az állatokat ingerszegény környezetben (rácsok között) rabságban kényszerrel táplálják.

HÚSZEZER SZÜRKERÓKA
Az egyetlen cél, hogy minél hamarabb feldolgozható állapotba kerüljenek. A nagyobbakat már a tenyésztőhelyeken elektrosokkal megölik, az apróbbakkal a prémfeldolgozó telepeken elgázosítással végeznek. A törvények legálisan engedik a prémtermelést, így válik valósággá, hogy évente húszezer szürkeróka, kétszer ennyi csincsilla, több százezer apró rágcsáló lesz a szőrmekészítők nyersanyaga. Más országokban kedvelt prémalapanyag még a macska, és a kutya is, s ezekből a hobbiállatokból készített termékek import révén országunkba is kerülnek.

Az összkomfortban élő, "civilizált" ember prémviselete pusztán divatcélú, embertelen szokás. A divatot a prémtermelő lobbik diktálják. A környezetet figyelembe vevő vásárlói döntésekkel védhetjük környezetünk állatait, ami nem csak életbarát szemlélet, hanem EU irányelv is.

Világunkat mi magunk alakítjuk: Ön is legyen Állatvédő!

További információk - képek az Interneten: www.zug.hu, www.gyepmester.hu.

értékelés