HÚSZEZER SZÜRKERÓKA
Az állatbarátok intenzív tiltakozása ellenére sem csökken a bundák, szőrmegallérok iránti kereslet.

HÚSZEZER SZÜRKERÓKA
Az állatbarátok intenzív tiltakozása ellenére sem csökken a bundák, szőrmegallérok iránti kereslet, derül ki az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület ( www.zug.hu) felméréséből, pedig a közmondás szerint "szőrmét csak élő állat, és buta ember hord".

Hol és hogyan készülnek a bundakabátok?

A prémcélból tenyésztett-és feldolgozott állatok borzasztó technológiák alkalmazása után kerülnek a boltokba, a csillogó kirakatokba. Az állatokat ingerszegény környezetben (rácsok között) rabságban kényszerrel táplálják.

HÚSZEZER SZÜRKERÓKA
Az egyetlen cél, hogy minél hamarabb feldolgozható állapotba kerüljenek. A nagyobbakat már a tenyésztőhelyeken elektrosokkal megölik, az apróbbakkal a prémfeldolgozó telepeken elgázosítással végeznek. A törvények legálisan engedik a prémtermelést, így válik valósággá, hogy évente húszezer szürkeróka, kétszer ennyi csincsilla, több százezer apró rágcsáló lesz a szőrmekészítők nyersanyaga. Más országokban kedvelt prémalapanyag még a macska, és a kutya is, s ezekből a hobbiállatokból készített termékek import révén országunkba is kerülnek.

Az összkomfortban élő, "civilizált" ember prémviselete pusztán divatcélú, embertelen szokás. A divatot a prémtermelő lobbik diktálják. A környezetet figyelembe vevő vásárlói döntésekkel védhetjük környezetünk állatait, ami nem csak életbarát szemlélet, hanem EU irányelv is.

Világunkat mi magunk alakítjuk: Ön is legyen Állatvédő!

További információk - képek az Interneten: www.zug.hu, www.gyepmester.hu.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Japán fűzfám és szivarfám nem hajt rendesen. . .

A problémának több gyökere is lehet, akár a táp is, de lehet a tavaszi nagy szárazság hatása, ami sok növényt nagyon megviselt. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Találkozás

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.