Faiskolák fukar kertészeknek
Langyos szellő söpört végig a Ráday utcán - ilyenkor indul a kertész-biznisz. Körbenéztünk a faiskola-fronton, hogy milyen lesz az idei kínálat, mivel csalogatják a vevőket.

FAISKOLÁK FUKAR KERTÉSZEKNEK
Langyos szellő söpört végig a Ráday utcán - ilyenkor indul a kertész-biznisz.Körbenéztünk a faiskola-fronton, hogy milyen lesz az idei kínálat, mivel csalogatják a vevőket.

Akció nélkül nincs nyitás a kertészetekben

A kisebb kertészeti lerakatok minimum 300-féle növénnyel, míg a nagyobb kertcentrumok akár több ezer különböző méretű, formájú termékkel várják a tavaszi rohamot.

A kínált termékeken kívül egyre több helyen találkozhatunk extra szolgáltatásokkal és akciókkal. A Tahi faiskolában

FAISKOLÁK FUKAR KERTÉSZEKNEK
"borzasztó olcsón" juthatunk tujához, közölte dr. Ifjú Zoltán; a Prenor faiskola engedményesen kínálja az éppen virágzó cserjéket, fákat (most akciósan beszerezhető magnólia, aranyfa, gyöngyvessző) és persze nem maradhat ki náluk sem a tujaakció. Olenszki Gábortól, a Prenor budai árudájának vezetőjétől megtudtuk, hogy idén tavasszal nyílt napon várják azok érdeklődését, akik kertjük talajának alaposabb ismeretére vágynak: ezen a napon a bevitt mintákra átvállalják a talajvizsgálat költségeit.

FAISKOLÁK FUKAR KERTÉSZEKNEK
A Silvanus faiskola folytatja a tavalyi évben jól bevált kampányát - mondta el kérdésünkre Németh Jenő, a faiskola tulajdonosa. A Nyitni-kék akcióban 18 saját nevelésű, nagyméretű fa illetve cserje lesz kapható féláron, többek között akciós a 2-3 méteres szomorúfűz (Salix alba "Tristis"), a vöröslevelű cserszömörce (Cotinus coggygria "Royal purple") tuják, álciprusok, vagy a csodasövényként reklámozott turkesztáni szil (Ulmus pumila) előnevelt példányai.

FAISKOLÁK FUKAR KERTÉSZEKNEK
A New Garden kertáruház továbbra is a minimum 5%-ra jogosító törzsvásárlói kártyájával és havonta más-más termékcsoportra vonatkozó kedvezménnyel hódít: március az átültetés hónapja náluk, 10%-kal olcsóbb a virágföld és a műanyag cserép. Április a sziklakerté: évelők, díszkövek, sziklák árai kedvezőbbek, május pedig a földlabdás akció hava lesz. Sajnos nem értünk utol náluk senkit, aki bővebb információval szolgált volna kérdéseinkre.

FAISKOLÁK FUKAR KERTÉSZEKNEK
Érdekes ötlet az Oázis Kertészet lábméret akciója, amely április elsején indul. A vásárlók a lábuk mérete alapján százalékos kedvezményben részesülnek. A részleteket jól kidolgozták, visszaélések kizárva: eltérő kétballáb esetén átlagot számolnak, kölcsön láb nem vehet részt a "játékban", otthon maradt nagylábú rokon sem ér.
A "bolondok napi kedvezményen" kívül tavaszi akció keretében, 10 darabos gyűjtőben kínálnak muskátlit és egynyári balkonnövényeket.

Kerti címtárunkban további díszfaiskolák, kertészetek, kertépítők kínálatát és szolgáltatásait hasonlíthatjuk össze, sőt az alábbi űrlap kitöltésével online árajánlatot is kérhetünk az egyes termékekre. Ha valaki ismeri néhány faiskola akciós ajánlatát, írja meg a hozzászólások között!


értékelés