Narancspapír

A narancstermelők és -kereskedők fantáziája szinte határtalan, ha arról van szó, hogyan lehetne a gyümölcsöket borító védőpapír kedvenc vitaminforrásuk kiváló reklámja. A narancspapírok színes kavalkádja csábította el a vásárlót? Igen, de a történet egészen máshogyan kezdődött: a viaszos papírdarabkák arra szolgáltak, hogy megvédjék a gyümölcsöket a szállítás közben bekövetkező romlástól. 

A méznél is jobb a magyar méz!

Őskori barlangrajzok tanúsága szerint a méhek és a méz már több évezrede megjelentek az ember életében. A keleti kultúrákban a méz egyedülálló módon a mai napig kettős szerepet tölt be: gyógyszer és egyben élelmiszer is. Az európai országokban szintén kedvelt fogyasztási cikk: az átlagos mézfogyasztás eléri az évi 1,7-2,5 kg-ot. Németország, illetve a skandináv országok egyaránt nagy mézfogyasztó nemzetnek számítanak. Hazánkban az éves fogyasztás jelenleg sajnos igen csekély: 0,5 kg/év/fő.

Új mosoly a kukásautókon

Gyermekrajzzal díszített kukásautók járnak a fővárosban október közepétől. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. pályázatára beérkezett több mint 500 rajz közül választotta ki azt a négy különdíjas képet a zsűri, melyek felkerültek egy-egy jármű oldalára. Az 5-14 évesek Gyermekrajzaival díszített kukásautók járnak a fővárosban október közepétől.

29. Élelmezési Világnap: sajnos már több mint egymilliárd éhező világszerte

Az idei Élelmezési Világnapnak szomorú aktualitást ad, hogy 2009-ben a világ éhezőinek száma átlépte az egymilliárdos határt. A világnap alkalmából tartott rendezvények fő témája a világ élelmezésbiztonsága lesz. Az elmúlt évek élelmezési válságát követő gazdasági válság miatt 2009-ben 100 millióval több embert fenyeget az éhezés és alultápláltság, mint tavaly.

Édenkertész válaszol

Jukkám törzse puhul, levelei sárgulnak. . .

Télen a kevesebb napfény miatt hűvösebb klímát kívánna.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

kúpvirág

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.