No SSO cookie

Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

Utolsó változtatás: 2010-02-10 | Első közzététel: 2008-08-15
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept
A Vietnámból származó Pangasius filé (magyarul cápaharcsa) szálkamentessége és enyhe halíze miatt jól fűszerezhető, könnyen elkészíthető halféleség. Kaldeneker György most szójaszósszal, gyömbérrel ízesíti.  

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

Gyömbéres-szójás párolt hal elkészítése

Hozzávalók négy személyre:

Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

  • 4 darab Rozmár mélyhűtött pangasius halfilé,
  • 1 diónyi friss gyömbér,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 szál újhagyma,
  • 4 evőkanál szójaszósz,
  • 3 evőkanál Bertolli Gentile olívaolaj,
  • darált bors.

A párolt hal köretéhez:
Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

  • 40 dkg apró burgonya,
  • kakukkfű,
  • fél zacskó Bertolli Originale paradicsomszósz,
  • 2 evőkanál Bertolli Gentile olívaolaj,
  • 2 cl vodka,
  • só.


Egy kis tálba tegyük a vékony gyufaszál vékonyságúra összevágott gyömbért és fokhagymát, öntsük rá a szójaszószt és az olívaolajat. Daráljunk rá borsot, majd adjuk hozzá a ferdén felszeletelt újhagymát és keverjük jól össze.

Kevéske olívaolajjal kenjünk ki egy kisebb tűzálló tálat, majd adagonként két-két félbevágott halfilét egymásra téve helyezzük a tálba. Mindegyik tetejére csorgassunk a hagymás fűszeres szójás pácból, majd alufóliával fedjük be.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk 20-25 percig. Ha elkészült, óvatosan lapátkanállal tálaljuk nagy tányérra, körítésnek paradicsomos krumplit készítsünk.

A körethez főzzük meg sós vízben a meghámozott burgonyákat. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a megfőtt és leszűrt burgonyát, majd pár percig pirítsuk. Öntsük rá a paradicsomszószt, egy kortynyi vodkát és jól forraljuk össze.

Ez az étel bármilyen szálkanélküli hallal elkészíthető!

Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

Kapcsolódó oldalak:


Szólj Te is hozzá!