No SSO cookie

Házi készítésű jégkrém: egyszerű és ízletes!

Utolsó változtatás: 2010-10-01 | Első közzététel: 2010-09-17
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Házi készítésű jégkrém: egyszerű és ízletes!
A fagylalt egy olyan édesség, amit nyáron mindenki szeret fogyasztani, de sokan egész évben szeretik élvezni az izét. A házi készítésű fagyiban az a legjobb, hogy hozzáadhatjuk saját kedvenc ízeinket.


Fagylaltkészítési tippek!

 

Ezekkel a receptekkel többé nem kell sima, unalmas vanília jégkrémet ennünk. Élvezzük a hideg édességek izét, amelyek mind egy doboz csokoládé- vanília- vagy eper jégkrém alapra épülnek.

Semmi sem finomabb egy otthon készült fagyinál, amibe a kedvenc hozzávalóinkat keverjük. A mai gépekkel, és a bevásárlóközpontokban kapható megfelelő jégkrémekkel ez nagyon egyszerű. A legtöbb fagyigép olcsó, így szinte minden költségvetésbe belefér. Az üzletből megvásárolhatjuk a jégkrémet, a kősót és minden elképzelhető cukorka- és mogyorókeverékeket.

 

Kókuszos finomság


Az egyik kedvencem. A csokoládé- vagy vaníliafagyihoz adjunk kókuszdiót, csokoládé darabokat, apró mályvacukrot és csokis szirupot. Krémes, csokis és nagyon jó egy forró napon.

 

Mentolos-csokoládés


Egy mentolos finomságért keverjünk néhány mentolos csokoládé darabkát vanília ízű jégkrémbe. Manapság a csokoládéknak rengeteg íz változata van, a lehetőségek száma tehát végtelen. Csoki- vagy vaníliafagyi alaphoz alkalmas.

Mentolos-csokoládés-fagylalt



S’More édesség


Keverjünk a jégkrémhez csokidarabokat, apró mályvacukrot és Graham-keksz darabkákat. A családomban mindenki rajong az S’more édességért (S'more=mályvacukorral és csokoládéval töltött Graham keksz), ez pedig egy hideg, frissítő változata. Csokoládé- vagy vanília jégkrémhez javasoljuk.

 

Vörös, fehér és kék


Áfonyát és málnát, meggyet vagy más piros bogyót keverjünk bele vanília ízű jégkrémbe és nagyszerű ráadás bármilyen ünnephez. Vanília fagylalttal készítjük.

 

Műzlis kényeztetés


Egy ropogós szőlős-mogyorós finomságért tegyünk a jégkémbe egy csésze müzlit. A müzli végig ropogós marad és az íze is pont olyan finom, mint amikor a nagymamánk harminc évvel ezelőtt elkészítette. Mostanában teszek bele csokidarabokat is. Csokoládé, vanília vagy eper ízű jégkrémből lehet készíteni.

 

Mogyoróvajas élvezet


Keverjünk mogyoróvajat vaníliás vagy csokoládés jégkrémbe.

 

Tökéletes gyümölcskeverék


Tegyünk áfonyát, málnát, szedret vagy bármilyen más bogyót eper- vagy vanília ízű fagylalthoz.

Egzotikus-ízű-fagylalt



Banános fagyi


Ezúttal ne készítsünk banánhajót, hanem a hozzávalókat keverjük össze. Keverjünk egy csésze ananászkockát, banándarabkákat, epret és csoki szirupot vanília ízű jégkrémbe.

 

Mogyorós finomság


Csokoládé- vagy vaníliafagyiba keverjünk egy doboz mogyorót (ha szükséges, darabolva) és egy csomag csokival bevont mogyorót.

 

Csokis meglepetés


Tegyünk egy zacskó csokival bevont mogyorót, egy csomag csokival bevont mazsolát, csokidarabokat (saját ízlés szerint különböző ízesítésben) és egy csomag sima M&M's drazsét vaníliás vagy csokis jégkrémhez.

 

Házi készítésű fagylalt


A házi fagyi volt mindig a nyári táborozásaink fénypontja, és mindig nagyon jó volt. Gyerekként utáltunk várni amíg elkészűlt, de mindig megérte. A bácsikám gyakran megengedte nekünk, hogy mi vigyük ki a fagyigépet a piknikasztalokhoz, de sosem mehettünk be a lakásukba, mivel az nagyon kicsi volt, így a kicsi ajtó előtt várakoztunk, hogy kiadják a felszerelést. Páran közülünk segítettünk nekik, páran pedig a szent dobozt hozták el a kocsiból. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor megérinthettük a dobozt.

Házi-készítésű-fagylalt



A finomságok doboza bőségesen volt tömve csokoládé darabokkal, kókuszdióval, szárított gyümölccsel, ropogós gabonapelyhekkel és mindennel, amit egy fagyihoz hozzá lehet adni. A nénikém egész éven át gyűjtögette ebbe a dobozba a finomságokat, úgyhogy, mire eljött a nyár, már tele volt, sőt, már-már csordultig telt. A forró nyári napokon, miközben a hegycsúcsokon kalandoztunk, bogyókat és mogyorót gyűjtöttünk, hogy azt is a fagylalthoz tegyük.

Semmi sem volt jobb egy forró nap után, mint leülni és jégkrémet nyalni. Ez még a nyolcvanas években történt, amikor még nem volt akkora ízválaszték a jégkrémekben, mint manapság. Találékonyak voltunk, úttörők, miközben a saját keverékeinket tálakba hintettük, amit a felnőttek azután a jégkrémbe kevertek. Ennek a házi készítésű fagyinak az a legjobb tulajdonsága, hogy bármit hozzátehetünk, és egy személyre szabott édességet készíthetünk, amit nagyszerű lesz megosztani a családunkkal és a szeretteinkkel. Manapság a legkönnyebb a saját fagylaltunkat elkészíteni, próbáljunk ki néhányat a felsoroltak közül, hogy megtaláljuk a nekünk valót. Jó fagyikészítést kívánok!


Szólj Te is hozzá!