Hogyan készítsünk fekete áfonyás fagylaltot?
A fekete áfonyás fagylalt tápláló, krémes és finom. Nyári összejöveteleken, különleges alkalmakkor szolgálhatjuk fel. Citromos kuglóffal, fekete áfonya öntettel, illetve más friss bogyós gyümölcsökkel tálalhatjuk.

A fekete áfonyás fagylalt elkészítése

 

Hozzávalók

  • 1 ½ csésze válogatott, megmosott fekete áfonya
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1 citrom leve, kb. 4 evőkanál
  • 2 csésze tejszín
  • 1 csésze tej
  • 6 nagy tojássárgája
  • 1 teáskanál vanília

 

Egy serpenyőben az áfonyát ¼ csésze cukorral keverjük össze, és addig melegítsük, amíg a bogyók kipukkadnak és levet eresztenek, kb. 8-10 percig. Majd tegyük félre, amíg teljesen kihűl, utána pedig mélyhűtőben fagyasszuk le.

 

 

 

 

Egy nagyobb serpenyőbe keverjük össze a megmaradt cukrot, citromlét, tejszínt és tejet. Közepes-alacsony lángon, gyakran kevergetve melegítsük, azért hogy oda ne égessük, és addig keverjük, amíg elkezd forrni, viszont ne hagyjuk a keveréket felfőni. Egy tálban verjük fel a tojássárgáját, majd keverjük hozzá a meleg keverék felét. A tojássárgás keveréket öntsük a többi keverékhez a serpenyőbe, és addig főzzük, amíg a kanál hátulját bevonja.

Ezt úgy ellenőrizzük, hogy egy fakanalat belemártunk a keverékbe, az ujjunkkal egy csíkot húzunk. A keverék sűrűsége akkor megfelelő, ha nem látszik meg benne az ujjunk nyoma. Szűrjük a keveréket egy tálba, és hűtsük le a hűtőszekrényben. Végül keverjük hozzá a hideg fekete áfonyás öntetet, és fagyasszuk le. Ezután már csak jó étvágyat kívánunk hozzá!

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Tavaly tavasszal rovarhotelt építettünk, de egy rovar sem költözött bele. . .

Kitartás és jönni fognak!

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.