-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Bolti Eladó
-
Futár
-
Műszaki ügyintéző
-
Könyvelő
-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
CNC maró / fúró programozó
2024. 09. 30
-
Személygépjármű Munkafelvevő | Pécs
2024. 10. 03
-
Autószerelő - Szolnok
2024. 10. 04
-
"IT application operation expert (Logistics, SCM & Trading)"
2024. 10. 05
-
Test & Release Manager / management expert
2024. 10. 05
-
Szenior akkreditált laboratóriumi mérnök
2024. 10. 05
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A fekete áfonyás fagylalt elkészítése
Hozzávalók
- 1 ½ csésze válogatott, megmosott fekete áfonya
- 3/4 csésze kristálycukor
- 1 citrom leve, kb. 4 evőkanál
- 2 csésze tejszín
- 1 csésze tej
- 6 nagy tojássárgája
- 1 teáskanál vanília
Egy serpenyőben az áfonyát ¼ csésze cukorral keverjük össze, és addig melegítsük, amíg a bogyók kipukkadnak és levet eresztenek, kb. 8-10 percig. Majd tegyük félre, amíg teljesen kihűl, utána pedig mélyhűtőben fagyasszuk le.
Egy nagyobb serpenyőbe keverjük össze a megmaradt cukrot, citromlét, tejszínt és tejet. Közepes-alacsony lángon, gyakran kevergetve melegítsük, azért hogy oda ne égessük, és addig keverjük, amíg elkezd forrni, viszont ne hagyjuk a keveréket felfőni. Egy tálban verjük fel a tojássárgáját, majd keverjük hozzá a meleg keverék felét. A tojássárgás keveréket öntsük a többi keverékhez a serpenyőbe, és addig főzzük, amíg a kanál hátulját bevonja.
Ezt úgy ellenőrizzük, hogy egy fakanalat belemártunk a keverékbe, az ujjunkkal egy csíkot húzunk. A keverék sűrűsége akkor megfelelő, ha nem látszik meg benne az ujjunk nyoma. Szűrjük a keveréket egy tálba, és hűtsük le a hűtőszekrényben. Végül keverjük hozzá a hideg fekete áfonyás öntetet, és fagyasszuk le. Ezután már csak jó étvágyat kívánunk hozzá!