No SSO cookie

Paprikára fel! - receptajánló

Utolsó változtatás: 2016-05-05 | Első közzététel: 2014-03-27
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Paprikára fel! - receptajánló
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a rutinos és kezdő háziasszonyoknak egyaránt. Paprikás recepteket ajánlunk!

Lassanként megjelennek a hazai idényzöldségek is, és a közeledő paprikaszezon köszöntéséül zamatos, de legfőképpen színes fogásokat varázsolhatunk a család asztalára. Akár fél óra alatt könnyű ételt készíthetünk az ízletes magyar paprikából, ezért összeállítottunk három üde, tavaszi receptet.

 

Ponttyal hirtelen sült zöldségek

Ponttyal hirtelen sült zöldségek

Hozzávalók:

60 dkg pontyfilé

1 db cukkini

2 db TV paprika

1 db kápia vagy kaliforniai paprika

2 szál sárgarépa

1 kis padlizsán

2 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csokor friss petrezselyem

1 csokor snidling

1 ujjnyi friss gyömbér

1 tk. Maggi Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel

2 ek. olíva olaj

ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A pontyfilét megmossuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A felcsíkozott pontyot egy tálba tesszük, megszórjuk az zöldséges ételízesítővel, a frissen őrölt borssal és rácsorgatjuk az olíva olajat. Jól átforgatjuk és félretesszük.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük.
  4. Serpenyőben vagy wokban hirtelen kisütjük a zöldségeket, majd félretesszük.
  5. A csíkozott pontyot is hirtelen kisütjük, a tisztított, apróra vágott friss gyömbérrel együtt.
  6. Rákanalazzuk a pontyra a zöldségeket, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, majd 1 perc alatt még nagy lángon összeérleljük.

 

Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: Érdemes a zöldségeket tapadásmentes serpenyőben vagy wokban  roppanósra sütni, így minimális olaj hozzáadásával vagy akár anélkül készíthetjük el kedvenc zöldségeinket.

 


Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal

Csirke saslik salátával és paprikás mézes mártogatóssal

 

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell

2 marék friss levélsaláta vegyesen

1 fél citrom szeletelve

1 savanykás alma

2 db TV paprika

2 evőkanál méz

1 kis darab gyömbér

1 ek. olíva olaj

1 tk. Maggi Gyros csirkefalatok alap

 

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk, majd megforgatjuk a Gyros csirkefalatok alapban.
  2. A fűszeres csirkekockákat felszúrjuk 4 kis nyársra, majd egy evőkanál olívaolajon serpenyőben hirtelen kisütjük.
  3. Eközben megmossuk a levélsalátákat, a citromot, az almát és a paprikákat.
  4. A levélsalátákat összetépkedjük, a citromot és az almát vékonyan felszeleteljük, egy tálban jól elkeverjük úgy, hogy a citromot kissé megnyomkodjuk.
  5. A gyömbérdarabot megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk és darálógépbe tesszük. Jól összedaráljuk, néhány csepp citromot csepegtetünk rá, majd hozzákeverünk két evőkanál mézet.
  6. Tálaláskor alulra halmozzuk a friss salátát, erre tesszük a csirkesaslikot, egy kis mártogatós tálba mellé kanalazzuk a mézes gyömbéres paprikakrémet.

 

Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: A mártogatósok tárháza végtelen. Tízóraira vagy uzsonnára például készíthetünk fűszeres-joghurtos mártogatóst, amit zöldséghasábokkal csipegethetünk el a nap folyamán.

 

Fűszeres-balzsamos paprikaálom

Fűszeres-balzsamos paprikaálom

 

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb

2 ek. balzsamecet

1 ek. mustár

2 ek. olíva olaj

6 db paprika (3 TV, 3 színes kaliforniai vagy kápia)

15 szem olívabogyó vegyesen

1 Maggi Marhahúsleves kocka

 

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk.
  2. Egy fél liter vízhez adunk egy Marhahúsleves kockát, és megfőzzük benne a csirkecombokat.
  3. Közben megmossuk a paprikákat és forró serpenyőben vagy grillezőn hirtelen kisütjük őket.
  4. Egy tálban összekeverjük a balzsamecetet, a mustárt, egy evőkanál olíva olajt, és a párolt csirkecombokat óvatosan megforgatjuk a szószban.
  5. Ezután a fűszeres csirkecombokat is hirtelen kisütjük, éppen hogy színt kapjanak. Melléjük dobjuk az olívabogyókat, visszatesszük a sült paprikákat, és forrón, friss fűszernövénnyel tálaljuk.

Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: A grillezett húsételek és zöldségek méltó társa az alufóliában sült burgonya, amihez nem kell más, csak egy sütő/grillsütő és kis türelem, míg elkészül.


Szólj Te is hozzá!