No SSO cookie

Főzelék fehérborral, póréhagymából

Utolsó változtatás: 2010-08-27 | Első közzététel: 2010-01-10
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Főzelék fehérborral, póréhagymából
A póréhagyma főzelék már hagyományosan elkészítve is nagyon ízletes, de ha fehérborral készítjük, még pikánsabb lesz. Próbáljuk ki!

Fehérboros póréhagyma főzelék

Hozzávalók:

  • 25 dkg hagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 25dkg póréhagyma
  • 1/2 dl fehérbor
  • só, bors, szerecsendió, vegeta

 

 

póréhagyma főzelék


Fehérboros póréhagyma főzelék elkészítése:

Egy nagy fej finomra vágott hagymát kevés margarinon megdinsztelek, ráteszem a kockára vágott burgonyát, kicsit párolom, majd beleteszem a karikára vágott póréhagymát (a zöldje is mehet). Ráöntöm a bort (fontos, kár kihagyni), só, bors, szerecsendió, vegeta és annyi víz kell hozzá, hogy ellepje. Így megfőzöm, és rántás nélkül is szuper főzelék a végeredmény. Ezt még az is szívesen megeszi, aki nem szereti a főzeléket.