No SSO cookie
A honlapon

Megszabadultunk a talajlakó kártevőktől ezután a fagyos tél után?

Még januárban beszélgettem egy alföldi ismerősömmel. Ötven centiméter mélyen átfagyott a talaj, most biztosan nem lesznek pajorok, drótférgek! –mondta reménykedve. Nem biztattam, Önöket is óvatosságra intem a kérdésben.

Kapcsolodó cikkek

Támad a virágfertőző monília

Virágzik a kajszi, nemsokára követi a meggy is. Ha ilyen hűvös marad az időjárás, akkor elhúzódik a virágzásuk, megnövekszik a moníliás fertőzésre alkalmas napok száma.Részletek »

Ezek közül a lemosó permetszerek közül válogathatunk

Lassan elkezdhetik a tavaszi lemosó permetezést. A réz, a kén és az olaj hatóanyagú készítmények közül választhatunk. Nem történt nagy változás a lemosó szerek kínálatában, kiegészítettük a tavalyi listát.Részletek »

Rákot és meddőséget okozhatnak a hamis növényvédő szerek

A hamisított növényvédő szereknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet az emberi szervezetre, olyan veszélyes és toxikus szennyezéseket, ellenőrizetlen melléktermékeket is tartalmazhatnak, amelyek rákkeltő vagy ivarsejt-károsító hatásúak.Részletek »

Az "olajfák ebolája" miatt kétezer fát kellett elpusztítani a Baleár-szigeteken

Olaszországból indult a fertőzés, mára Spanyol,- és Franciaországban is pusztít a Xylella baktérium okozta száradás. Veszélyben az EU olivaolaj-termelése is.Részletek »

Új megoldás a szőlő lisztharmat ellen?

A szőlőtermesztők és növényvédelmi szakemberek legnagyobb örömére végre megérkezett egy új szőlőlisztharmat-specialista fungicid. Lássuk, mitől olyan különleges!Részletek »