
A Vietnámból származó Pangasius filé (magyarul cápaharcsa) szálkamentessége és enyhe halíze miatt jól fűszerezhető, könnyen elkészíthető halféleség. Kaldeneker György most szójaszósszal, gyömbérrel ízesíti.
[box:video:Pangasiusfile.flv]
(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)
Gyömbéres-szójás párolt hal elkészítése
-
4 darab Rozmár mélyhűtött pangasius halfilé,
-
1 diónyi friss gyömbér,
-
2 gerezd fokhagyma,
-
3 szál újhagyma,
-
4 evőkanál szójaszósz,
-
3 evőkanál Bertolli Gentile olívaolaj,
-
darált bors.
A párolt hal köretéhez: 
-
40 dkg apró burgonya,
-
kakukkfű,
-
fél zacskó Bertolli Originale paradicsomszósz,
-
2 evőkanál Bertolli Gentile olívaolaj,
-
2 cl vodka,
-
só.
Egy kis tálba tegyük a vékony gyufaszál vékonyságúra összevágott gyömbért és fokhagymát, öntsük rá a szójaszószt és az olívaolajat. Daráljunk rá borsot, majd adjuk hozzá a ferdén felszeletelt újhagymát és keverjük jól össze.
Kevéske olívaolajjal kenjünk ki egy kisebb tűzálló tálat, majd adagonként két-két félbevágott halfilét egymásra téve helyezzük a tálba. Mindegyik tetejére csorgassunk a hagymás fűszeres szójás pácból, majd alufóliával fedjük be.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk 20-25 percig. Ha elkészült, óvatosan lapátkanállal tálaljuk nagy tányérra, körítésnek paradicsomos krumplit készítsünk.
A körethez főzzük meg sós vízben a meghámozott burgonyákat. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a megfőtt és leszűrt burgonyát, majd pár percig pirítsuk. Öntsük rá a paradicsomszószt, egy kortynyi vodkát és jól forraljuk össze.
Ez az étel bármilyen szálkanélküli hallal elkészíthető!
Kapcsolódó oldalak: