Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept
A Vietnámból származó Pangasius filé (magyarul cápaharcsa) szálkamentessége és enyhe halíze miatt jól fűszerezhető, könnyen elkészíthető halféleség. Kaldeneker György most szójaszósszal, gyömbérrel ízesíti.  

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

Gyömbéres-szójás párolt hal elkészítése

Hozzávalók négy személyre:

Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

  • 4 darab Rozmár mélyhűtött pangasius halfilé,
  • 1 diónyi friss gyömbér,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 szál újhagyma,
  • 4 evőkanál szójaszósz,
  • 3 evőkanál Bertolli Gentile olívaolaj,
  • darált bors.

A párolt hal köretéhez:
Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

  • 40 dkg apró burgonya,
  • kakukkfű,
  • fél zacskó Bertolli Originale paradicsomszósz,
  • 2 evőkanál Bertolli Gentile olívaolaj,
  • 2 cl vodka,
  • só.


Egy kis tálba tegyük a vékony gyufaszál vékonyságúra összevágott gyömbért és fokhagymát, öntsük rá a szójaszószt és az olívaolajat. Daráljunk rá borsot, majd adjuk hozzá a ferdén felszeletelt újhagymát és keverjük jól össze.

Kevéske olívaolajjal kenjünk ki egy kisebb tűzálló tálat, majd adagonként két-két félbevágott halfilét egymásra téve helyezzük a tálba. Mindegyik tetejére csorgassunk a hagymás fűszeres szójás pácból, majd alufóliával fedjük be.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk 20-25 percig. Ha elkészült, óvatosan lapátkanállal tálaljuk nagy tányérra, körítésnek paradicsomos krumplit készítsünk.

A körethez főzzük meg sós vízben a meghámozott burgonyákat. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a megfőtt és leszűrt burgonyát, majd pár percig pirítsuk. Öntsük rá a paradicsomszószt, egy kortynyi vodkát és jól forraljuk össze.

Ez az étel bármilyen szálkanélküli hallal elkészíthető!

Gyömbéres-szójás párolt hal: Kaldeneker kitálal - videórecept

Kapcsolódó oldalak:

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Miért potyognak le citromfáról az apró terméskezdemények?

Az első két évben célszerű az irányított gyümölcs-, illetve virágritkítás.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Birs?...

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.