-
fogászati szakasszisztens
-
Asztalos gyakorlati oktató
-
Traktoros gépkezelő
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Raktáros
-
Elektronikai műszerzés
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Hidraulikustömlő-szerelő
2024. 05. 07
-
Manuális Tesztelő @ Fox HR Consulting Kft.
2024. 05. 08
-
Eladó, Szaktanácsadó
2024. 05. 08
-
Telefonos értékesítő munkatárs- asszisztens @ IJob
2024. 05. 08
-
Senior L2 / L3 Infrastructure Support Analyst @ Fox HR Consulting Kft.
2024. 05. 08
-
Backend-focused fullstack developer(JAVA, Angular) @ Fox HR Consulting Kft.
2024. 05. 08
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Roppanós kovászos uborkát nagyon könnyen készíthetünk otthon a nagymama receptje alapján. Mutatjuk, hogyan!
A roppanós kovászos uborka titka
A nagymamám minden nyáron készít kovászos uborkát és az övé mindig roppanósra sikerül. Megkérdeztem tőle, mi a titka. Az egyik a jó és friss uborka. A ráncos, puha darabokat inkább tegyük félre.
Ezután mossuk meg alaposan az uborkákat. Ha kell sikáljuk egy kicsit meg, majd áztassuk be legalább egy bő órára, kettőre hideg vízben beáztatni. Ha jól megszívja magát vízzel, akkor keményebb marad.
Kovászos uborka készítése
Az uborka, a kapor, a kenyér, a víz és a só mellett ahány ház annyiféle fűszert tesznek a kovászos uborkába. A nagymamám hagymát szokott beletenni. Én viszont mindig rakok bele egy kis koriandert, mert jól illik a kaporhoz.
Roppanós kovászos uborka
Hozzávalók:
- másfél literes dunsztos üveg (lehetőleg kettő)
- 1 kg közepes méretű uborka
- 2 pici fej vöröshagyma
- egy teáskanál koriander
- egy teáskanál só
- kb. 2 liter víz
- egy csokor kapor