-
sofőr
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Szállodai recepciós állás
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Területvezető | Békéscsaba
2024. 11. 29
-
Autóbuszvezető
2024. 12. 02
-
Sales igazgató
2024. 12. 02
-
Eladó- / pénztáros
2024. 12. 02
-
Szakács
2024. 12. 02
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Roppanós kovászos uborkát nagyon könnyen készíthetünk otthon a nagymama receptje alapján. Mutatjuk, hogyan!
A roppanós kovászos uborka titka
A nagymamám minden nyáron készít kovászos uborkát és az övé mindig roppanósra sikerül. Megkérdeztem tőle, mi a titka. Az egyik a jó és friss uborka. A ráncos, puha darabokat inkább tegyük félre.
Ezután mossuk meg alaposan az uborkákat. Ha kell sikáljuk egy kicsit meg, majd áztassuk be legalább egy bő órára, kettőre hideg vízben beáztatni. Ha jól megszívja magát vízzel, akkor keményebb marad.
Kovászos uborka készítése
Az uborka, a kapor, a kenyér, a víz és a só mellett ahány ház annyiféle fűszert tesznek a kovászos uborkába. A nagymamám hagymát szokott beletenni. Én viszont mindig rakok bele egy kis koriandert, mert jól illik a kaporhoz.
Roppanós kovászos uborka
Hozzávalók:
- másfél literes dunsztos üveg (lehetőleg kettő)
- 1 kg közepes méretű uborka
- 2 pici fej vöröshagyma
- egy teáskanál koriander
- egy teáskanál só
- kb. 2 liter víz
- egy csokor kapor