Roppanós kovászos uborka készítése házilag - videó!

Roppanós kovászos uborkát nagyon könnyen készíthetünk otthon a nagymama receptje alapján. Mutatjuk, hogyan!

A roppanós kovászos uborka titka

A nagymamám minden nyáron készít kovászos uborkát és az övé mindig roppanósra sikerül. Megkérdeztem tőle, mi a titka. Az egyik a jó és friss uborka. A ráncos, puha darabokat inkább tegyük félre.

Ezután mossuk meg alaposan az uborkákat. Ha kell sikáljuk egy kicsit meg, majd áztassuk be legalább egy bő órára, kettőre hideg vízben beáztatni. Ha jól megszívja magát vízzel, akkor keményebb marad.

Kovászos uborka készítése

Az uborka, a kapor, a kenyér, a víz és a só mellett ahány ház annyiféle fűszert tesznek a kovászos uborkába. A nagymamám hagymát szokott beletenni. Én viszont mindig rakok bele egy kis koriandert, mert jól illik a kaporhoz.

Roppanós kovászos uborka

Hozzávalók:

  • másfél literes dunsztos üveg (lehetőleg kettő)
  • 1 kg közepes méretű uborka
  • 2 pici fej vöröshagyma
  • egy teáskanál koriander
  • egy teáskanál só
  • kb. 2 liter víz
  • egy csokor kapor

értékelés