-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Terület karbantartó
-
karbantartó
-
Kőműves
-
Értékesítő
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 11. 08
-
Lakáshitel Értékesítési Tanácsadó | Veszprém
2024. 11. 08
-
Karbantartó munkatárs
2024. 11. 11
-
Csomagoló
2024. 11. 11
-
Előkészítő mérnök
2024. 11. 11
-
Bérszámfejtő
2024. 11. 11
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Dübörög a gombaszezon, mutatunk egy gombát, amit nagyon egyszerű felismerni.
Bár sokan csak a csiperkét, a nagy őzlábgombát, a vargányát esetleg a pöffeteget ismerik fel, vannak még olyan ehető gombák, amiket érdemes gyűjteni. Az egyik ilyen a gyapjas tintagomba, amiből például remek levest lehet főzni.
A videón a 10 éves "hobbigombász" Ágoston mondja, mire kell figyelni.
Hogyan gyűjtsük a gombát?
- Kényelmes ruházat és cipő: A gombák keresése közben sokat kell járni az erdőben, esetenként nehezebb terepen is.
- Kosár vagy vászonzsák: Ne használj műanyag zacskót, mert abban a gombák megizzadhatnak és romlásnak indulhatnak. A kosár jól szellőzik, így a gombák frissek maradnak.
- Kés: Egy éles gombász kés segíthet a gombák tiszta vágásában, ami fontos a gomba és a környezet szempontjából is.
Gombaszedés: mire kell figyelni?
- Vágd le a gombát a tönkénél, hogy ne sérüljön a micélium (gombafonal), ezzel segíted a gomba további fejlődését és az élőhely megőrzését.
- Kerüld el a fiatal, túl kicsi gombák gyűjtését, mert ezek nehezebben felismerhetők, és nem biztos, hogy jól beazonosíthatók.
Ne gyűjts túl sokat!
-
Csak annyi gombát szedj, amennyire szükséged van. Hagyj a természetben másoknak is, valamint az állatoknak, akik szintén táplálékul használják a gombákat.
Még többet olvashatsz a gombákról:
Ezek a leggyakoribb legkönnyebben összetéveszthető ehető-mérgező gombafajták - fotókkal
10 őszi ehető, mérgező gomba képekkel - így tehetsz közöttük különbséget
értékelés