Zöldségkülönlegességek egy szakács szemével
Számos zöldségkülönlegességekkel találkoztunk a Foodapest kiállításon. Vajon mit kezd velük médiaszakácsunk, Kaldeneker György?

 

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

Mángold: A kifejlett levelekit júliustól az őszi fagyokig folyamatosan lehet szedni, a mángold nyelét és főerét spárga módján készítő el.

Radicchio: levelei nyersen salátadíszként funcionál, de a mediterrán konyhában gyakran pizzára vagy pitébe rejtik leveleit. 

Édeskömény: ideális köret halakhoz

Articsóka: Párolva, sütve, hideg salátaként, előételként, mártással, pizza feltéteként is fogyasztható.

Zeller: szár zeller frissen, gumóját sütve-rátva-főzve ehetjük, kinek hogy szimpatikus.

Gyermekláncfű: íze nyersen enyhén savanykás, de Wokban pirítva fogyaszthatóvá varázsolható. Gyermekláncfű, mint gyógynövény

Jégcsapretek: Ázsiában szívesen fogyasztják nyersen, apró kockákra vagy vékony szeletekre vágva, sós pácban vagy szójaszósszal, de gyakran párolják, levesbe főzik vagy tengeri ételek mellé kínált szószba is keverik. Jégcsapretek, a fagyos csemege

A videót a LIONS Média  készítette Kaldeneker György közreműködésével.

Megosztás

Édenkertész válaszol

Plumériámat cserépben kint tartjuk a fedetlen teraszon, levelein sötétbarna pöttyök jelentek meg. . .

A hideg párás, ködös idő miatt valamilyen gomba jelent meg a leveleken. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Őszi asztaldísz

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.