Készítsünk Sangriát aszalt gyümölcsökkel!
A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta vörösborok keverékéhez citrom- és narancsaroma, illetve cukor hozzáadásával készül. Alkoholtartalma 7 tf% körüli. Fogyasztása hidegen ajánlott. Próbáljuk ki téliesítve, aszalt gyümölcsökkel!

Az aszaltgyümölcsös sangria készítése

 

Hozzávalók:

Sangria
6 db aszalt, szeletelt füge, 6 szárított sárgabarack, szeletekre vágva 1 / 2 csésze aszalt áfonya, 1 / 2 csésze mazsola, 1 / 4 csésze brandy, 2 evőkanál méz, 1 üveg Rioja vagy Merlot,  1 liter ásványvíz

Elkészítése:

Egy edényben keverjük össze a szárított gyümölcsöket, a brandyt és a mézet.
Alacsony lángon addig főzzük, amíg fel nem forr. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Majd adjuk hozzá a bort és jól keverjük össze. Ezután hűtőszekrényben hagyjuk állni egy napig. A legmutatósabb, ha üvegkancsóban szolgáljuk fel. 
Tálaláskor adjunk hozzá jégkockákat és az ásványvizet.

 

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Hogyan kell télen tárolni a céklát?

A legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban eltartani. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.