-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
takarító
-
karbantartó
-
Irodavezető
-
Könyvelő
-
könyvelő, bérszámfejtő
-
Gépkezelő
2024. 09. 18
-
Senior kiemelt lakossági banki tanácsadó (Vecsési fiók)
2024. 09. 19
-
Éttermi Munkatárs | Székesfehérvár
2024. 09. 19
-
Műszakvezető Raktáros
2024. 09. 20
-
Gyorséttermi diákmunka - KFC - Békéscsaba- Órabér Br.1550-2210 Ft között!
2024. 09. 20
-
Polish speaking Accountant
2024. 09. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Milyen borból készül a forralt bor?
Ízlés szerint lehet fehér-, vagy vörösbor is a forralt bor alapja, de semmiképpen ne hibás, dugóízű vagy már hetek óta a hűtőben porosodó tételekből készítsük el, mert a borhibákat a fűszerezés és a cukrozás sem takarja el.
Forralt bor fűszerek, fűszerkeverékek
- fahéj,
- szegfűszeg,
- gyömbér,
- kardamom
- csillagánizs
- citrom(héj), narancs(héj),
- szegfűbors,
- vanília
Forral bor alaprecept:
1 üveg borhoz 10-15 dkg cukor, 6-8 szem szegfűszeg, 1-2 rúd fahéj, 2-3 db szegfűbors, kardamom, csillagánizs, citromkarika, narancskarika - esetleg almaszeletek és ízlés szerint sok-sok gyümölcs. Az alaprecept szerint víz vagy tea nem kerül a borba, - de ha megköveznek is érte - 1/4 arányban szerintem higítható az ital. Forráspontig melegítsük a bort, a fűszerekkel és a végén tegyük bele a citruskarikákat.
Forral bor diétásan
Az alapreceptből készült forralt bor egy csészéjében kb 170 kalória található, de ha édesítőszerrel helyettesítjük, akkor jóval kevesebb, mindösszesen 70 kalória.
A cukrot lecserélhetjük mézre, egy üveg borhoz kb. 4 evőkanál mézet adagoljunk miután forráspont után levesszük a tűzről a nedüt.
A leggyakrabban használt édesítőszerek mellett egyre elterjedtebb a Stevia növény leveléből készült kivonatok, amely por, tabletta vagy folyékony állapotban is megtalálhatók a boltok polcain. 250-300-szor édesebb, mint a cukor, így nagyon kis mennyiségben kell csak adagolnunk a kívánt ételhez. Létezik már fahéj ízesítésű stevia folyékony édesítőszer, amelyből pár csepp elég, hogy érhetjük el a kívánt édességet. A forralt bor hevítése közben is adagolhatjuk, mivel forralás közben sem bomlik le az édes ízért felelős hatóanyag, de utólag is csepegtethetünk a poharunkba belőle.
Egészségünkre!
Még egy forró téli ital tipp: Gözölgő grog