Cukorborsós garnélakoktél
Íme egy újab borsó finomság. Egy kalasszikus francia vinaigrette tökéletes kiegészítője a cukorborsónak. Lássuk, hogy készül ez az ínycsiklandozó étel!

A cukorborsós garnélakoktél receptje

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

Vinaigrette:

  • 2 ek. (15-30 ml) durvára vágott friss tárkony
  • 1 tk. (5 ml) reszelt citromhéj
  • 2 ek (30 ml) frissen facsart citromlé
  • 1 ek (15 ml) darált gyöngyhagyma
  • 1 tk (5 ml) dijoni mustár
  • 1 kis gerezd aprított fokhagyma
    cukorborso-garnelarak
  • Egyharmad csésze (75 ml) extraszűz olívaolaj
  • Csipetnyi só, bors, és kristálycukor

 

Koktél:

  • 24 darab nyers tigrisgarnéla megtisztítva
  • 30 darab cukorborsó szálától megtisztítva
  • 1 csésze (250 ml) félbevágott apró fürtös paradicsom
  • Fél csésze (125 ml) vékonyra szeletelt vöröshagyma
  • Fél csésze (125 ml) darált jalapeno-paprika
  • 1 csésze (250 ml) reszelt retek

 

A cukorborsós garnélakoktél elkészítése

 

Az összetevőket összekeverve készítsük el a vinaigrettet (tegyünk félre 1 ek. tárkonyt), egy korsóba/zárt edénybe téve rázzuk össze. A keveréket osszuk ketté. Egyik adagot tegyük a rákokhoz egy kis tálba, és pácoljuk a hűtőben 15-30 percig. A másik adagot tartsuk szobahőmérsékleten.

Közben tegyünk fel főni egy fazékban sós vizet, és blansírozzuk a borsót 2-3 percig. Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel. Keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a jalapeno-paprikát és a borsót egy közepes méretű tálban. Tegyük félre.

Vegyük ki a garnélát a hűtőből. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes-magas hőfokon, és süssük a garnélákat 2 ek. páccal, amíg rózsaszínű lesz és átsül, mindkét oldalán 2-2 percig. Szedjük ki egy tányérra, és hagyjuk kissé lehűlni.

Osszuk el a retket négy nagy borospohárba. A félretett öntetet adjuk a borsós keverékhez, és a garnélákat is, 8 darab kivételével. Fűszerezzük sóval és borssal, valamint a maradék tárkonnyal. Osszuk el a keveréket a poharakba, a retekre. Tűzzünk 2-2 garnélát 4 nyársra, és fektessük a poharakra őket.

Egyéb borsós finomságok:

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Hogyan kell télen tárolni a céklát?

A legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban eltartani. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.