Készítsünk diós haboslepényt!
A diós haboslepény tipikus vasár és ünnepnapi sütemény. Nem 5 perces recept, de nagyon finom és magabiztos sütéstudományról tanúskodik. Próbáljuk ki!

Diós haboslepény receptje:

 

habos dióslepény
20 dkg lisztet, 17 dkg vajjal összedörzsölünk, 1/2 dkg sót, 2dkg élesztőt, s még annyi langyos tejet teszünk hozzá, hogy rétestészta keménységű legyen. Alaposan dolgozzuk össze.

Ezután vágjuk két egyenlő részre a tésztát, majd 1/2 cm vastagra nyújtsuk ki őket. Az egyik kinyújtott lapot tegyük tepsibe, és kenjük meg töltelékkel.

A diós haboslepény tölteléke:

17 dkg darált diót összevegyítünk 12 dkg vaníliás cukorral, 3 tojássárgájával, és 4 evőkanál tejföllel. Jól összekeverjük, azután a tésztára kenjük.

A tészta másik felét tegyük rá a töltelék tetejére, és hagyjuk kelni 1 órát. Ezután 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, 25 dkg porcukrot kanállal gyorsan hozzákeverünk, és a habot egyenletesen a tészta tetejére kenjük, és apróra vágott dióval vagy mazsolával meghintjük. Előmelegített sütőben 160 C-on megsütjük. Amint megsült, langyosra hűtjük és kockákra szeleteljük.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Szeretném a tyúkólamat és annak kifutóját árnyékolás céljából futónövénnyel be futtatni. Milyen növényt ajánl?

Sajnos valóban a legtöbb kúszónövény valamely része mérgező. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.