-
Autófényező
-
Élelmiszerbolti eladó
-
NEHÉZGÉPKEZELŐT KERESÜNK
-
Építésvezető
-
Reggeliztető-takarító
-
Gyógytornász szakápoló
-
Épitőipari munkák
-
Sales consultant
2023. 05. 30
-
Servicedesk, L1 Szintű Munkatárs
2023. 05. 26
-
Elektromechanikai szerelő
2023. 05. 29
-
Sales consultant
2023. 05. 30
-
Sales consultant
2023. 05. 30
-
Sales consultant
2023. 05. 30
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A fokhagymakrém leves nagyon ízletes és könnyen elkészíthető étel. Aki szereti, az ette már tejszínnel a tetején, sajtos pirítóssal, de vannak helyek, ahol kaláccsal tálalják. Mi most kiválasztottuk a kedvenc fokhagymakrém leves receptünket.
A fokhagymakrémleves receptje:
![]() |
Hozzávalók:
- 1/2 fej fokhagyma
- 10 g vaj
- 4 dl zöldségleveslé
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor (száraz)
- 3 szelet kenyér (pirított)
- feketebors (őrölt)
- petrezselyemzöld (friss, aprított)
- só
A fokhagymakrémleves elkészítése:
Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk a gerezdeket kisebb darabokra. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban és pirítsuk meg benne a fokhagymát. Öntsük fel a borral és a zöldségleveslével. Főzzük 20 percig. Tegyünk bele a darabokra tört pirított kenyeret és főzzük még pár percig. Turmixoljuk krémesre a levest.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá tejszínt. Forraljuk fel a levest még egyszer, szórjuk meg petrezselyemmel. Tálaljuk a fokhagymakrémlevest pirított kenyérkockákkal, vagy kivájt cipóban.