-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Hideghívó
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
közjegyzőhelyettes
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Értékesítő - Megemelt bérrel (Mezőtúr )
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Első eladó
2024. 07. 27
-
Sportpálya-karbantartó
2024. 07. 27
-
Ingatlanfejlesztési menedzser
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Gyerekkorunk egyik hagyományos étele volt az egresmártás, ami feldobta a legegyszerűbb piskótát vagy a natúr húst. Így készítsd el!
Egresmártás recept
Hozzávalók:
- 200 g friss egres
- 1/2 csésze víz (kb. 120 ml)
- 1/2 csésze cukor (kb. 100 g, ízlés szerint édesíthető)
- 1 evőkanál keményítő vagy kukoricakeményítő (kb. 15 g)
- 1 evőkanál hideg víz
- Opcionálisan: egy csipet só vagy egy kis vaníliakivonat
Egresmártás: így készítsd el!
-
Először mossuk meg az egrest, majd csepegtessük le és szedjük le róla a szárakat. Ha fagyasztott egresből készíted a mártást, akkor engedd kiolvasztani előtte.
-
Egy közepes lábasban keverjük össze az egrest, a cukrot és a vizet. Hozzátehetünk egy kis vaníliakivonatotot is.
-
Forraljuk fel a keveréket, majd csökkentsük a lángot, és főzzük további 5-7 percig, amíg az egres megpuhul és a cukor teljesen feloldódik.
-
Közben elkészítjük a keményítővel sűrített keveréket. Egy kis tálban keverjük össze az egy evőkanál keményítőt és hideg vizet, amíg teljesen elvegyülnek.
-
Ha az egres megpuhult, öntsük hozzá a keményítős keveréket a lábasba, folyamatosan kevergetve. Hagyjuk forrni még 1-2 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
-
Végül vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk a mártást kicsit kihűlni, mielőtt tálalnánk. A mártás a hűtőszekrényben is tárolható, és hidegen vagy langyosan is finom.