-
Ajánlatíró
-
Értékesítési menedzser - Állásportál.hu
-
Számviteli ügyintéző
-
bolti eladó, pénztáros
-
Épitőipari munkák
-
NEHÉZGÉPKEZELŐT KERESÜNK
-
Szakács, Pizza szakács, Felszolgáló
-
Sales consultant
2023. 05. 30
-
Servicedesk, L1 Szintű Munkatárs
2023. 05. 26
-
Elektromos karbantartó munkatárs
2023. 05. 30
-
Villamosmérnök tervező
2023. 05. 30
-
Senior Könyvelő
2023. 05. 30
-
Betanított gépkezelő Szolnokon
2023. 05. 30
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Savanykás gyümölcsből édes, fagyos desszert. Nem is kívánunk mást a nagy nyári forróságban. Ráadásul az egres nem nagyon fogy a kertből. Hátha ezt megeszik a gyerekek is... Recept és piaci árak 2016. 27. hét.
Egres granita (jégkása)
1 kg egrest felteszünk főni 2,5 dl vízzel, 5-10 percig kis lángon rotyogtassuk, amíg a gyümölcs meg nem puhul. Nyomjuk át szitán, hogy a magoktól és a héjtól megszabaduljunk, majd adjunk hozzá 250 g cukrot és habverővel keverjük össze. (ha nem túl édes, adhatunk még hozzá cukrot, a jeges nyalánkságnál nem árt!) A gyümölcspürét fagyasszuk le lapos edényben, hogy később könnyebben összetörhessük villával. (Érdemes tálalás előtt 20 perccel kivenni a mélyhűtőből.)
Tálalás: Kaparrjuk kristályosra a fagyott pürét, majd csorgassunk rá tejszínt.

Savanykás gyümölcsökből kiváló: málna, egres, szilva, rebarbara. (Fotó: berryworld.com)
PIACI ÁRAK 2016. 27. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Belföldi piaci árak 2016. 27. hét

Német, lengyel piaci árak 27. hét

A köszméte árának alakulása a 2016-os szezonban:

Az Egres ára 10 éve harmad ennyi volt...