-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Autófényező
-
karbantartó
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
óvodapedagógus
-
takarító
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Raktáros | Tihany
2025. 01. 24
-
Operátor
2025. 01. 24
-
Termelésvezető (3221)
2025. 01. 24
-
Jogász gyakornok szabályozási területen
2025. 01. 24
-
Junior Supply Analyst Intern
2025. 01. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Egres granita (jégkása)
1 kg egrest felteszünk főni 2,5 dl vízzel, 5-10 percig kis lángon rotyogtassuk, amíg a gyümölcs meg nem puhul. Nyomjuk át szitán, hogy a magoktól és a héjtól megszabaduljunk, majd adjunk hozzá 250 g cukrot és habverővel keverjük össze. (ha nem túl édes, adhatunk még hozzá cukrot, a jeges nyalánkságnál nem árt!) A gyümölcspürét fagyasszuk le lapos edényben, hogy később könnyebben összetörhessük villával. (Érdemes tálalás előtt 20 perccel kivenni a mélyhűtőből.)
Tálalás: Kaparrjuk kristályosra a fagyott pürét, majd csorgassunk rá tejszínt.
Savanykás gyümölcsökből kiváló: málna, egres, szilva, rebarbara. (Fotó: berryworld.com)
PIACI ÁRAK 2016. 27. hét
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.
Belföldi piaci árak 2016. 27. hét
Német, lengyel piaci árak 27. hét
A köszméte árának alakulása a 2016-os szezonban:
Az Egres ára 10 éve harmad ennyi volt...