Hívatlan vendég 10 perces felfújt receptje
Maga a felfújt (soufflé, szufflé) tulajdonképp kis tálkákban sülő finomság, egyenesen Franciaországból. Az eredeti felfújt elkészítése nem is annyira egyszerű, mert elég egy elvétett pillanat és már nem is felfújt többé, csak egy tálkában szervírozott piskóta tészta. Ha a gall finomságot nincs időnk elkészíteni, mert hirtelen kéne valamit alkotnunk, akkor kiváló tipp a hívatlan vendég felfújt. mindjárt megmutatjuk, miért!

Hívatlan vendég felfújt készítése

 

Hozzávalók:

  • kukorica felfújt
    8 dl tej
  • 2 dl gríz
  • 3 tojás
  • 6 ek porcukor
  • gyümölcsök ízlés szerint

 

 

 

8 dl tejben megfőzünk 2dl grízt. 3 tojássárgáját jól kikeverünk 6 evőkanál porcukorral. Beleforgatjuk a forró darába, utána a 3 tojás kemény habját is belekeverjük. A tűzhely szélén végezzük mindezt, hogy forró legyen a massza, de ne főjön. Ezután üvegtálba öntjük. A tetejére összevagdalt kandírozott, vagy friss gyümölcsöt teszünk.

10-15 perc alatt elkészül és nagyon finom!

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Az avokádót mikor kell metszeni? Több mint 30cm, szeretném ha elágazna. .

A legjobb időszak a metszésre a tavasz. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Gloxínia

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.