Különleges sushi édességek
Rizspehelyből, gumicukorból és más előre elkészített cukorkákból nagyszerű sushiszerű édességeket készíthetünk. Ez a recept kétfajta sushit mutat be, a „maki tekercset” és a „haltekercs nigirit”. 

Elkészíthetjük mind a kettőt vagy kiválaszthatjuk az egyiket, és az ahhoz tartozó utasításokat. A receptből körülbelül 24 tekercs és 24 nigiri készíthető.

 

A maki tekercs és a haltekercs nigiri készítése


Hozzávalók:

  • 4 evőkanál vaj
  • 4 csésze kisméretű mályvacukor
  • 6 csésze rizspehely
  • 20 gumicukor (giliszta formájú)
  • 2 doboz zöld színű gyümölcsös tésztalap (kicsi)
  • 30 hal alakú gumicukor

 

1. Készítsünk elő egy sütőlapot, tegyünk rá zsírpapírt és olajozzuk meg.


2.  Egy hőálló tálba tegyünk két evőkanál vajat és olvasszuk meg a mikrohullámú sütőben.

 

 


3. Tegyünk a tálba 2 csésze kisméretű mályvacukrot, és tegyük vissza a mikrohullámú sütőbe, amíg az is el nem olvad, körülbelül 1 percig, néha kavarjuk meg. Addig kavargassuk ezt a keveréket, amíg teljesen sima nem lesz.


4. Tegyünk hozzá 3 csésze rizspelyhet, és addig kavargassuk, amíg a rizspelyhet teljesen bele nem kavartuk. Ezután öntsük ki a keveréket az előkészített zsírpapírra. Olajozzuk meg a kezünket is, és kezdjük el vékony réteggé simítani a keveréket. A papír rövidebb vége felől kezdjük el. A keverék a sütőpapírnak csak körülbelül a felét fogja beteríteni.


5. A sütőpapír rövidebb része felől, 2,5 cm-re a szélétől, kezdjük el kettessével felrakosgatni a giliszta alakú gumicukrokat. Rakjuk szorosan egyiket a másik alá, amíg be nem terítjük az egész keveréket.


6. A viaszpapír segítségével göngyölítsük fel a rizspehely keveréket a gumicukorkákkal együtt, erősen megnyomkodva, hogy szoros legyen a tekercs. Vegyünk egy nagy éles kést, és vágjuk le a tekercset. Tegyük félre, és a megmaradt keverékkel ismételjük meg a gumicukor, göngyölítés és vágás folyamatát.


7. Szeleteljük fel a nagy tekercseket körülbelül 2-2,5 cm széles tekercsekre. Tekerjük be mindegyiket a zöld színű gyümölcsös tésztalapocskákkal.

 

 


8. Ahhoz, hogy haltekercs nigiri-t készítsünk, ismételjük meg az első 4 lépést, amíg elkészül a rizspehely alap, de ne nyomjuk a keveréket olyan vékonyra. Körülbelül 2 cm vastagságúra nyújtsuk a zsírpapíron.


9. Vágjuk az édességet körülbelül 2-2,5 cm-es téglalapokra. Helyezzünk egy gumihalat mindegyik téglalap tetejére és az egész csomagot tekerjük bele egy 1 cm-es zöld gyümölcsös tésztalapocskába.


10. A végső lépés: a sushi minél eredetibb díszítése. A csokoládészószt helyettesíthetjük szója szósszal, zöldre színezett tejszínhabbal (vagy olvasztott fehér csokoládéval) a wasabit és rózsaszín gumihalakkal az ecetes gyömbért.


Megjegyzés:
Ezt az édességet a legjobb frissen fogyasztani, mivel a gyümölcsös tésztalapocska másnapra ragadóssá válik. Alternatívaként elkészíthetjük a keveréket egészen az utolsó lépésig, és csak tálalás előtt tekerjük be a gyümölcsös tésztalapocskákkal.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Törpedáliát tennék az irodám ablakába, ami nyugati fekvésű, napi 2-3 óra szűrt napfénnyel. Jó hely ezeknek a virágoknak?

A törpe dália napfénykedvelő, jobban érezné magát teljes napsütésben.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Találkozás

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.